Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 05/12/2018

Sa Portugalcima umemo da se potučemo, Ukrajinu koristimo da gubimo prijateljske i proveravamo igrače, ali naš talisman je takođe u grupi…

Ako se bavimo brojkama, sa Portugalom nemamo dobar skor kao Srbija, nikada ih nismo pobedili, mada su oba meča u kvalifikacijama za EP 2008. završena remijima 1:1, poznata je utakmica u Lisabonu po sukobu Dragutinovića i selektora tadašnjeg evropskog vicešampiona.

Sada je Portugal prvak Evrope, u kvalifikacijama za 2016. kada su osvojili titulu, dobili su nas oba puta sa po 2:1, ovaj drugi meč nije značio ništa, već su se kvalifikovali, pa Ronaldo nije doputovao u Beograd.

Kada je u pitanju mečevi sa Jugoslavijom, nebitno je po dve pobede na obe strane, ali to je daleka prošlost, a i nema veze sa našom sadašnjom državom.

Što se Ukrajinac tiče, sa njima redovno igramo prijateljske mečeve, sva tri puta su nas tukli, sastavi su bili i ovakvi i onakvi, uglavnom su to bili mečevi bez značaja, pružanje šanse nekim igračima iz drugog plana, dva puta su Ukrajinci dobili kao domaćini, jednom su nas tukli na Kipru, dali su nam pet golova iz tri meča, mi nismo našli put do mreže. Tradicionalno timovi sa prostora nekadašnje SSSR nam ne leže, pa Ukrajina neće biti lak rival ni sada.

Sa Litvancima smo igrali u Ligi nacija, dobili ih oba puta, ali, verovali ili ne, dobili su nas kod kuće u kvalifikacijama za SP 2010. mada smo se već plasirali, pa nije bilo bitno. U tim kvalifikacijama u Beogradu je bilo 3:0, dakle tri pobede u četiri meča za ovom baltičkom reprezentacijom.

Ali i kao SCG smo ih dobili dva puta, u kvalifikacijama za SP 2006. kada smo se plasirali na završni turnir, oba puta po 2:0. Tada smo izgubili takođe od Ukrajinaca u prijateljskom meču…

Sa Luksemburžanima smo igrali dva puta početkom veka kao Jugoslavija, u kvalifijacijama za SP 2002. dobili smo u gostima 2:0, u Beogradu je bilo 6:2 u revijalnom meču.

U svakom slučaju, tradicija ne znači puno, ali ono što ćemo izvući je proročanstvo, kad je Litvanija u grupi, mi se plasiramo na velika takmičenja. Neka tako bude i ovog puta…

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »