Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
Administrator 18/01/2019

Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz naše Super lige, verovatno, neće putovati na Karibe.

Turneja na egzotičnom ostrvu, gde je Orlovi trebalo da odmere snage sa Sent Kitsom i Nevisom 23. i Barbadosom 27. januara neće se ostvariti, jer su organizatori neočekivano naišli na probleme oko zatvaranja finansijske konstrukcije.

U FSS još čekaju na zvanično otkazivanje prijateljskih utakmica.

Postoji nada da nešto može da se promeni, ali šanse su male.

Provere je trebalo da posluže selektoru Mladenu Krstajiću da testira superligaške fudbalere na čije adrese su pozivi odavno otišli.

Planirana akcija bila je jedina između kraja Lige nacija i početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Prisustvo naših najboljih reprezentativaca nije moguće, jer nije u pitanju FIFA termin i klubovi nisu obavezni da dozvole igračima dolazak u državni tim.

Ukoliko se nešto ne promeni, Orlovi će se u 2019. okupiti prvi put 18. marta na početku priprema za start kvalifikacionih borbi.

Prijateljski meč protiv Nemačke zakazan je za 20. mart u Volfsburgu. Premijerni susret u trci za učešće na EVRO 2020. Srbija će odigrati pet dana kasnije u Lisabonu protiv Portugalije.

Rivali naše selekcije u grupi biće još Ukrajina, Litvanija i Luksemburg.

Plasman na finalni turnir obezbediće dve prvoplasirane reprezentacije.

Orlovi su obezbedili baraž posle plasmana iz C u B diviziju Lige nacija i protivnik bi im u polufinalu bila Norveška u gostima. 

(Sportski Žurnal)

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »