Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

“Био би апсурд да га зовем“, рекао је Крстајић

Читали сте већ овог јутра да је тренер Херте Дардаји, српског интернационалца Марка Грујића упоредио са Штефаном Ефембергом. Игра сезону живота у Бундеслиги некадашњи везиста црвено-белих, али га је овог пута прескочио Младен Крстајић.

Селектор Србије је понудио објашњење. Наводно, Марко Грујић је одбио да игра за младу селекцију током септембра прошле године.
„Он је играч који је био на Мундијалу, да ли је тада заслужио или не, тада нико није питао… Грујића изузетно деним, момак је за десетку. Али он је одбио младу репрезентацију. И сада је требало да га зовем у А селекцију, а одбио је младу. То би био апсурд“, поручио је Крстајић.

Споран догађај десио се почетком септембра. Тада је на адресу ФСС стигао допис из Херте да би било најбоље да Грујића ослободе обавеза у младој селекцији, јер треба да се привикне на нову средину, пошто дуго није играо у Ливерпулу. Многи у Савезу протумачили су то као Грујићево одбијање.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

Пљуште похвале на рачун Марка Грујића: Он је нови Ефенберг

“Никада у тиму нисам имао таквог везисту“, поручио је тренер Херте Пал Дардаји

Имао је период велике доминације у дресу Црвене звезде, сећате се сигурно јесени 2016. године, али Марко Грујић у дресу Херте игра фудбал живота. Рођени Београђанин је очигледно погодио центар мете када је одлучио да не чека више шансу у Ливерпулу, већ да у редовима Херте добије минуте и покаже шта зна.

А показао је много. Ове сезоне је постигао три гола у Бундеслиги, номинован је за најбољег рукија фебруара. О његовом утицају на игру Херте већ месецима пишу бројни немачки медији, а на сва уста га хвали и тренер тима из Берлина Пал Дардаји.

„Никада раније нисам имао у тиму везисту какав је Марко Грујић. За мене, он је нови Штефан Ефенберг“, рекао ја Дардаји.

За млађе љубитеље фудбала објашњење. Поменути Ефенберг је током деведесетих година био симбол великог Бајерна и човек који је са клубом из Минхена освојио три титуле у Бундеслиги и Лигу шампиона.
„Марко је као Ефенберг висок. Али је изузетно сигуран на лопти. Има невероватан осећај и таленат када је потребно смирити тим, а када одиграти напред. Са таквом вешитном се једноставно рађате“, поручио је Дардаји.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »