Капитен Стразбура пресрећан због повратка међу Орлове

Дуго није било Стефана Митровића међу Орловима. Од краја квалификација за Светско првенство, када је био стандардан члан репрезентације Србије. У међувремену, имао је сјајну сезону са Гентом, операцију, а од летос блиста у дресу Стразбура, где је после само неколико мечева добио и капитенску траку. Довољан доказ како игра у Француској.

Није то промакло стручном штабу Орлова: последњих неколико месеци људи из Фудбалског савеза Србије били су присутни на неколико мечева Стразбура, уверили се у оно што пишу медији у Француској и Младен Крстајић га је уврстио међу фудбалере на које рачуна за дуеле с Немачком и Португалијом.
„Искрено, нисам очекивао позив, али сам му се надао. Ко ме познаје, зна колико волим репрезентацију, а и сам сам више пута рекао да ми је част да будем ту, макар седео и на трибинама“, не крије срећу Стефан Митровић у изјави за МОЗЗАРТ Спорт.

Искусни дефанзивац, бивши члан Кортрајка, Бенфике, Ваљадолида, Фрајбурга… знао је да је био на скенеру у последње време…
„Знао сам да су ме гледали различити људи из Савеза, али то су њихове редовне активности, и нисам се превише узбуђивао због тога. Све док у клуб није стигло обавештење да сам на Крстајићевом списку, нисам веровао да ћу бити позван.“

С обзиром на то у ком првенству игра, и колико га цене у Француској, нема дилеме да 28-годишњи Митровић долази на окупљање у топ форми.
„Сви знају да је француска Лига 1 једна од физички најзахтевнијих у Европи. Мораш да будеш увек максимално спреман. Такав и долазим у репрезентацију. Радујем се и због тога што нас чекају дуели са две репрезентације које су међу најјачима на свету. Меч с Немачком ће нам вероватно послужити да видимо где смо, а онда нас 25. марта у Лисабону чека утакмица с прваком Европе, где верујем да можемо да изборимо повољан резултат и на старту квалификација покажемо да је пласман на ЕУРО 2020 остварив циљ“, поручује Митровић.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »