Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Капитен Стразбура пресрећан због повратка међу Орлове

Дуго није било Стефана Митровића међу Орловима. Од краја квалификација за Светско првенство, када је био стандардан члан репрезентације Србије. У међувремену, имао је сјајну сезону са Гентом, операцију, а од летос блиста у дресу Стразбура, где је после само неколико мечева добио и капитенску траку. Довољан доказ како игра у Француској.

Није то промакло стручном штабу Орлова: последњих неколико месеци људи из Фудбалског савеза Србије били су присутни на неколико мечева Стразбура, уверили се у оно што пишу медији у Француској и Младен Крстајић га је уврстио међу фудбалере на које рачуна за дуеле с Немачком и Португалијом.
„Искрено, нисам очекивао позив, али сам му се надао. Ко ме познаје, зна колико волим репрезентацију, а и сам сам више пута рекао да ми је част да будем ту, макар седео и на трибинама“, не крије срећу Стефан Митровић у изјави за МОЗЗАРТ Спорт.

Искусни дефанзивац, бивши члан Кортрајка, Бенфике, Ваљадолида, Фрајбурга… знао је да је био на скенеру у последње време…
„Знао сам да су ме гледали различити људи из Савеза, али то су њихове редовне активности, и нисам се превише узбуђивао због тога. Све док у клуб није стигло обавештење да сам на Крстајићевом списку, нисам веровао да ћу бити позван.“

С обзиром на то у ком првенству игра, и колико га цене у Француској, нема дилеме да 28-годишњи Митровић долази на окупљање у топ форми.
„Сви знају да је француска Лига 1 једна од физички најзахтевнијих у Европи. Мораш да будеш увек максимално спреман. Такав и долазим у репрезентацију. Радујем се и због тога што нас чекају дуели са две репрезентације које су међу најјачима на свету. Меч с Немачком ће нам вероватно послужити да видимо где смо, а онда нас 25. марта у Лисабону чека утакмица с прваком Европе, где верујем да можемо да изборимо повољан резултат и на старту квалификација покажемо да је пласман на ЕУРО 2020 остварив циљ“, поручује Митровић.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »