Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Кад ће те „битне“ утакмице?

Изгледа да су Немачка у Волфзбург и Португалија у Лисабону „лаке“ утакмице за Србију. Бар се такав утисак стекао пошто је поново са списка репрезентативаца изостављен Владимир Стојковић.

Партизанов голман, а по многима и најбољи српски, неће почети квалификациони циклус за пласман на ЕУРО 2020, иако је не тако давно селектор Младен Крстајић говорио да ће га користити кад на програму буду важни мечеви и да не жели да га „троши“ у Лиги нација, замишљеној да у њој афирмише нову генерацију српских фудбалера.

Стојковић не брани од Мундијала за државни тим, нико га није звао из ФСС, а кад је први пут прескочен Крстајићево објашњење било је:
„Стојковић није отписан, али се појавила могућност да кроз Лигу нација пружимо шансу другима. На Стојковића и даље рачунамо за неке битније утакмице“, говорио је почетком септембра главнокомандујући Орлова, уочи дуела са Литванијом.

У Лиги нација је бранио углавном Марко Дмитовић, у финишу, кад се чувар мреже Еибара повредио, шансу је добио Предраг Рајковић. Њих двојица су поново под заставом. Друштво им прави Никола Васиљевић из Радника, а нема баш неких чврстих доказа да је било ко од њих тројице бољи од Стојковића.
„Стојковић и ја смо играли заједно (и у клубу и у репрезентацији, оп, ау) сувишно је коментарисати његов људски и фудбалски кваилтет. Он није голман за клупу, он је да брани од почетка. У овом моменту Дмитровић је број 1, то је тако. Ником није речено да нече више играти за репрезенатцију“, образложио је одлуку Младен Крстајић.

Дакле, против Панцер дивизије Јоахима Лева која ће желети победу по сваку цену на почетку новог циклуса и мотивисаног Кристијана Роналда последња брана биће Марко Дмитровић. А Стојковић да сачека неке „битније утакмице“, јер Крстајић тад на њега рачуна. Ако остане доследан речима из септембра прошле године.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »