Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Бироф: Ово је пут за повратак на кров света…

Најављено учињено – почиње револуција у немачком националном тиму, а спроводи је човек који је и поред дебакла у Русији и испадања у групној фази Мундијала добио поверење да настави са радом – Јоаким Лев.

Како овог поподнева јављају немачки медији селектор Панцера отпутовао је у Минхен заједно са својим помоћником Маркусом Соргом и директором репрезентације Оливером Бирофом и саопштио тројици звезда Бајерна да више не рачуна на њих. У питању су Томас Милер, Матс Хумелс и Џером Боатенг, трио који је уз Тонија Кроса, Филипа Лама и Месута Озила чинио окосницу шампионске екипе 2014. у Бразилу.

После дебакла у Русији отпао је Сами Кедира, недуго затим опростио се и Месут Озил, а након што је Лев прецртао још тројицу кључних шрафова јасно је да ћемо већ од утакмице са Србијом 20. марта, гледати неку потпуно нову, далеко млађу Немачку.
“Ово је година новог почетка за нашу репрезентацију. Желимо да наставимо тамо где смо стали крајем 2018, да наставимо с променама и подмлађивањем. У национални тим више нећу позивати Милера, Боатенга и Хумелса. Мени је било јако важно да им то пре свега овога лично саопштим. И то сам учинио данас. Они су велики играчи, са њима смо постигли много успеха, али у националном тиму је потребно поставити нови курс, за будућност. Желим да екипи дам ново лице. И уверен сам да је ово прави пут. У години квалификација за ЕУРО шаљемо јасан сигнал – желимо подмлађивање репрезентације. Младим играчима потребан је простор да би се даље успешно развијали”, поручио је Јоги Лев.

Директор Оливер Бироф био је много краћи: “Ово је најбољи начин и пут за повратак на врх света”.

Е, ово се зове храброст.

Капа доле Немцима, по ко зна који пут.

Фото: Реутерс

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »