Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Директори се већ састали са играчем

Барселона је дошла у Милано само с једним разлогом – Лука Јовић.

И имала је шта да види и чује. Српски нападач се синоћ по 16. пут у последњих годину и кусур дана (пише каталонски Спорт) нашао под Барсином лупом уживо и одговорио је сјајним голом за победу Ајнтрахта и елиминацију Интера у осмини финала Лиге Европе.

Знали су Барсини скаути и одраније чиме Лука располаже и вероватно нису били изненађени партијом против Интера, али разлика је што је синоћњој партији присуствовао сам врх Барсиног руководства. Директори Пеп Сегура и Ерик Абидал, као и Абидалов заменик Рамон Планес су гледали утакмицу у друштву менаџера Едоарда Црњара. Реч је о агенту који је раније посредовао у неким мањим трансферима као што је прелазак Боатенга у Барсу, као и још неки трансфери у Шпанији и Италији. Али који не заступа Јовића и нема везе са евентуалним трансфером.

Насловна страна данашњег Спорта Цаптион
Неколико седишта даље је седео Фали Рамадани, власник агенције ЛИАН Спортс која заступа Јовића. Није тешко закључити да су пре и после меча разговарали о трансферу. Поготово што им то не би био први састанак, јер су Сегура и Рамадани већ у неколико наврата ’очи у очи’ причали о могућности да Јовић наредног лета дође на Камп Ноу. Иначе, Барсин директор и главни човек за трансфер политику Пеп Сегура се прошлог четвртка у друштву Горана Вучевића састао са Јовићем у Франкфурту после прве утакмице са Интером.

Очигледно је да је Јовић прошао све Барсине филтере што се тиче квалитета и да нико у клубу више нема дилему да ли је он то што траже. После толико скаутирања и гледања, Барса је преломила да је Јовић идеалан нападач који ће у будућности добијати шансу када Суарез одмара, а потом постепено заменити Уругвајца у шпицу напада.

Немачки медији су још пре неколико недеља писали да је Барса постигла оквиран споразум са играчем и Рамаданијем. Остају још да се усагласе детаљи, али и тежи део посла – споразум са Ајнтрахтом. Немачки клуб ће прво морати да активира откупну клаузулу од 6.000.000 евра из Бенфике и тек онда да преговара о продаји Јовића. Помињало се да је Барса спрена да плати нешто изнад 40.000.000 евра за српског нападача, док немачки извори јављају да же Ајнтрахт тражити 60.000.000 ебвра за обештећење.

Како год, Јовић је из дана у све ближи Барселони. Како каталонска штампа написа данас: „Ово су озбиљни симптоми Барсине решености да купи Јовића пре и заврши све него што почне прелазни рок“.

Јер, конкуренција би могла да поквари планове Барселони. Не би Каталонцима било први пут да им неко преотме “већ виђено” појачање испред носа. Тако су прошли су луачјевима са Винисијусом и Родригом. А Реал Мадрид није имун на Јовића.

(ФОТО: Реутерс)

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »