Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Отворен пут до полуфинала

Србија може да буде задовољна жребом за Мундобаскет у Кини наредног лета.

Као један од фаворита такмичења, наша репрезентација је свакако била пројектована за фаворита у групи јер није могла да извуче неку од шест најјачих репрезентација из првог шешира плус домаћина, тако да је занимљивији део жреба био поглед у будућност и калкулације какав је пут до медаље.

Жреб је у том погледу „испоштовао“ репрезентацију Србије. У идеалној пројекцији, нисмо у истом делу костура са Американцима, што је најбитније. Тачније, ако и Србија и САД освоје прва места у првој, а потом и у другој групној фази, немогуће је да се састану пре финала.

Зато је за почетак најважније одрадити домаћи задатак и освојити прво место у групи са Италијом, Филипинима и Анголом. Потом следи тежи део посла у другој групној фази. Под претпоставком да у њу прође као првопласирана из групе Д, Србија иде у групу Ј где ће одиграти још два меча са тимовима из групе где су Шпанија, Иран, Порторико и Тунис. Наравно, Шпанци делују као најтежа препрека и биће битно да у конкуренцији са њима овсвојимо прво место у групи Ј како би у костур од четвртфинала ушли као првопласирани. Наравно, под условом да Американци имају исти учинак у своје две групе.

У четвртфиналу би нам у теорији најтежи противник била селекција Аргентине. И то тек ако буде друга у својој групи што је мало вероватно јер је велики фаворит за прво место у обе групне фазе. Тако нам у четвртфиналу преостају могући протоивници попут Кине, Русије, Пољске или неки аутсајдери попут Венецуеле, Обале Слоноваче, Јужне Кореје и Нигерије. Јако добар пут. А у полуфиналу Француска, Литванија, Аустралија, Канада, Бразил…

Дакле, ако Србија од старта почне да побеђује и прегрми групне фазе као првопласирана, имамо отворен пут до медаље. У полуфиналу ће већ бити тежи посао.

ЖРЕБ ЗА МУНДОБАСКЕТ

ГРУПА А (Пекинг): Обала Слоноваче, Пољска, Венецуела, Кина.
ГРУПА Б (Вухан): Русија, Аргентина, Кореја, Нигерија.
ГРУПА Ц (Гуангџоу): Шпанија, Иран, Порторико, Тунис.
ГРУПА Д (Фошан): Ангола, Филипини, Италија, СРБИЈА.
ГРУПА Е (Шангај): Турска, Чешка, САД, Јапан.
ГРУПА Ф (Нанкинг): Грчка, Нови Зеланд, Бразил, Црна Гора.
ГРУПА Г (Шенџен): Доминиканска Република, Француска, Немачка, Јордан.
ГРУПА Х (Донгуан): Канада, Сенегал, Литванија, Аустралија.

ДРУГА ФАЗА – УКРШТАЊЕ

ГРУПА И (Фошан): Група А – Група Б
ГРУПА Ј (Вухан): Група Ц – Група Д
ГРУПА К (Шенџен): Група Е – Група Ф
ГРУПА Л (Нанкинг): Група Г – Група Х

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »