Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Везиста Херте уверава да су се у ФСС сагласили да у септембру остане у Берлину и да тад нико није правио проблем

Трзавице на релацији селектор – поједини играчи обележиле су и последњи списак Младена Крстајића уочи квалификација за Првенство Европе 2020. На њему, попут претходних, опет није било Луке Миливојевића, који је из Лондона јасно поручио да не жели да игра за репрезентацију док је на њеној клупи актуелни селектор, а велику пажњу изазвао је и изостанак Марка Грујића, који се после повреде у јесењем делу сезоне вратио у тим Херте и њен је важан шраф.

То што игра стандардно у Бундеслиги, добија похвале тренера Пала Дардаија, што га упоређују са Штефаном Ефенбергом није било довољно Крстајићу да га позове за контролни меч са Немачком (20. марта) и такмичарски са Португалијиом (25.3), под образложењем да је својевремено одбио позив у младу селекцију.

Грујић уверава да на овом примеру Крстајић не говори истину и да то није разлог што је прескочен.
„Не бих волео да правим полемику, нити проблем око тога. Поштујем сваку селекторову одлуку, међутим, чињеница је да никад нисам одбио позив младе репрезентације. У септембру, кад сам тек стигао у Херту, надлежни из клуба су проценили да би ради моје брже адаптације било боље да неколико дана репрезентативне паузе проведем тренирајући у клубу и послали су захтев Фудбалском савезу Србије у коме су образложили о чему је реч. После неколико дана је стигао потврдан одговор из наше земље и тад нико није правио проблем. Каснија окупљања сам пропустио због повреде, због које нисам играо ни у клубу. За мене је играње за репрезентацију Србије највећа част, верујем и за сваког спортисту, тако да никада не бих то доводио у питање. Надам се да ћу својим партијама поново заслужити позив“, појаснио је Марко Грујић у изјави Спортклубу.

Док чека да се ситуација на том плану промени, бивши везиста Црвене звезде ужива у Берлину, игра редовно, а по оцени људи са лица места и прилично квалитетно.
„Од првог дана су ме сјајно прихватили и, што је најбитније, показали су да имају поверења у мене. Кад год сам био здрав добио сам шансу да играм од првог минута, што ми много значи јер сам због тога и дошао из Ливерпула. Похвале од стране тренера и људи из клуба сам испратио у медијима. Сваком прија да чује лепе речи на свој рачун, користим их као мотивацију да свакодневно будем бољи. Херта је изванредан клуб за младог играча јер се такмичи у јако квалитетној Бундеслиги, која по неким карактеристикама подсећа на Премијер лигу, а опет управа не поставља велики притисак да мора да се добије свака утакмица“.

У 26. колу Херта вечерас од 18.30 дочекује сулидера, Борусијиу из Дортмунда и ако победи могла би не само да помогне Бајерну да преломи шампионску трку, већ и да себе вине у зону Лиге Европе.
„Једва чекам да утакмица почне. Рекли су ми да је стадион распродат, значи да ћемо играти пред 75.000 људи. Борусија је сјајна екипа, сматрам да је можда незаслужено испала од Тотенхема из Лиге шампиона, међутим, за нас то не значи да нећемо пробати да победимо. Уколико би тим из Дортмунда кикснуо, то би директно утицало на борбу за титулу, због чега би Бајерн био у предности. За нашу екипу је најбитније да скупља бодове и покуша да се избори за неко од места на табели које води у европска такмичења“, додао је за Спортклуб Марко Грујић.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »