Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Фудбалски савези Португалије и Луксембурга уложили су жалбу сматрајући да Мораеш није испунио услове да игра за репрезентацију Украјине у мечевима који су завршени ремијем у Лисабону (0:0) и победом Украјине у Луксембургу (2:1)

Европска фудбалска унија (УЕФА) покренула је истрагу против Фудбалског савеза Украјине због сумње у преступ око наступа натурализованог Бразилца Жуниора Мораеша.

Фудбалски савези Португалије и Луксембурга уложили су жалбу сматрајући да Мораеш није испунио услове да игра за репрезентацију Украјине у мечевима који су завршени ремијем у Лисабону (0:0) и победом Украјине у Луксембургу (2:1).

Према правилима, да би фудбалер „променио земљу“ мора, након што постане пунолетан, да живи најмање пет година на територији те државе, а Мораеш је провео само четири године и седам месеци, пре него што је ишао на позајмицу у Кину.

Он је укупно провео у Украјини шест година и девет месеци, а према законима те земље за држављанство су потребна „само“ 183 дана у континуитету, што је и њихов адут у евентуалном спору са УЕФА и ФИФА.

Уколико се докаже да Мораеш није имао право играња, Украјина ће оба меча изгубити службеним резултатом 3:0.

Коначну одлуку донеће Контролно, Етичко и Дисциплинско тело УЕФА, али датум још увек није потврђен.

Украјина наредни меч у квалификацијама за ЕУРО игра против Србије 7. јуна у Лавову.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »