Превише премишљања…

Премишљање Милета Свилара да ли ће обући дрес Србије или Белгије довело је до тога да младог чувара мреже на Европском шампионату за младе (У21) у Италији очигледно нећемо гледати ни у једној од ове две селекције. Наиме, тренер голмана белгијског националног тима – некадашњи голман Спортинга, Филип Де Вилде, казао је како је саопштио 19-годишњем голману Бенфике да се на њега за сада не рачуна.
“Рекао сам му још на почетку квалификација да размисли да ли доступан за нас. Поручио је тада да није сигуран хоће ли обући дрес Белгије или Србије. Сигурно га нећемо водити на завршни турнир у Италију, а за даље ћемо видети. Мислим да је он разумео нашу одлуку”, јасан је био Де Вилде у изјави Рекорду.

Подсетимо, приликом гостовања нашег националног тима у Португалу пре неколико дана делегација ФСС обавила је разговор са младим голоманом, покушала да га убеди да би требало да се одлучи за земљу свог порекла, али потврдан одговор том приликом није добијен, па је све остало некако да плута у ваздуху.

Састанак у Лисабону, Свилар одбио Србију
Одлука Белгијанац могла би можда да натера Свилара да се ипак одлучи за Орлове.

Миле Свилар је син некадашњег српског голмана и репрезентативца Југославије Ратка. Он је 1999. године године рођен у Антверпену. Самим тим има двојно држављанство – белгијско и српско. Управо је овај моменат био тачка због које се Свилар још пре неколико месеци није одлучио за Србију, иако је све нагињало ка томе да ће изабрати боје своје земље, што је недавно признао и Зоран Филиповић, члан стручног штаба Србије и легендарни нападач Црвене звезде и Бенфике.

Није тајна, белгијски Савез је такође изразио велико интересовање за Свилара, мада је у старту јасно да би под заставом Црвених ђавола имао знатно јачу конкуренцију на голу – од Куртое, преко Кастелса, до Мињолеа…

Голман Бенфике до сада је прошао све млађе селекције белгијског националног тима, све до У19. За младу репрезентацију још није дебитовао.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »