Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 07/04/2019

Previše premišljanja…

Premišljanje Mileta Svilara da li će obući dres Srbije ili Belgije dovelo je do toga da mladog čuvara mreže na Evropskom šampionatu za mlade (U21) u Italiji očigledno nećemo gledati ni u jednoj od ove dve selekcije. Naime, trener golmana belgijskog nacionalnog tima – nekadašnji golman Sportinga, Filip De Vilde, kazao je kako je saopštio 19-godišnjem golmanu Benfike da se na njega za sada ne računa.
“Rekao sam mu još na početku kvalifikacija da razmisli da li dostupan za nas. Poručio je tada da nije siguran hoće li obući dres Belgije ili Srbije. Sigurno ga nećemo voditi na završni turnir u Italiju, a za dalje ćemo videti. Mislim da je on razumeo našu odluku”, jasan je bio De Vilde u izjavi Rekordu.

Podsetimo, prilikom gostovanja našeg nacionalnog tima u Portugalu pre nekoliko dana delegacija FSS obavila je razgovor sa mladim golomanom, pokušala da ga ubedi da bi trebalo da se odluči za zemlju svog porekla, ali potvrdan odgovor tom prilikom nije dobijen, pa je sve ostalo nekako da pluta u vazduhu.

Sastanak u Lisabonu, Svilar odbio Srbiju
Odluka Belgijanac mogla bi možda da natera Svilara da se ipak odluči za Orlove.

Mile Svilar je sin nekadašnjeg srpskog golmana i reprezentativca Jugoslavije Ratka. On je 1999. godine godine rođen u Antverpenu. Samim tim ima dvojno državljanstvo – belgijsko i srpsko. Upravo je ovaj momenat bio tačka zbog koje se Svilar još pre nekoliko meseci nije odlučio za Srbiju, iako je sve naginjalo ka tome da će izabrati boje svoje zemlje, što je nedavno priznao i Zoran Filipović, član stručnog štaba Srbije i legendarni napadač Crvene zvezde i Benfike.

Nije tajna, belgijski Savez je takođe izrazio veliko interesovanje za Svilara, mada je u startu jasno da bi pod zastavom Crvenih đavola imao znatno jaču konkurenciju na golu – od Kurtoe, preko Kastelsa, do Minjolea…

Golman Benfike do sada je prošao sve mlađe selekcije belgijskog nacionalnog tima, sve do U19. Za mladu reprezentaciju još nije debitovao.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »