Дон Диарио уверен да је посао завршен

Није баш најпоузданији извор на свету, али толико је детаља да не може да се игнорише. Дон Диарио тврди да има ексклузиву. Шлагворт му је дао неименовани новинар немачког Билда, али Шпанци уверавају да су све проверили у Мадриду. И кажу да је све већ договорено: Лука Јовић каријеру наставља у Реалу! Не смемо да тврдимо, радије бисмо сачекали да се огласе Марка или Ас, али са оволико података делује да су у Дон Диарију заиста нешто начули. Само треба да се озваничи. А

шта ће писати у уговору? Идемо редом.

Прво и основно, Јовићу је наводно понуђена сарадња на шест сезона и то уз плату у висини од 4.000.000 до 5.000.000 евра. На име обештећења Ајнтрахту из Франкфурта ће на рачун лећи 50.000.000 евра, а са премијама би укупна сума могла да нарасте за додатних 10.000.000, на све скупа дакле 60.000.000.

Ајнтрахт је наводно исти новац могао да узме и од Бајерна, али није желео да Јовића продаје бундеслигашком ривалу.

Реалова намера је такође да барем 50 одсто новца за обештећење прикупи продајом Маријана Дијаза. Карим Бензема ће остати још неко време да Јовића учи триковима резервисаним за нападаче који се већ пуну деценију такмиче на врхунском нивоу.

Информација о договору са Реалом иначе долази истог дана кад је каталонски Мундо Депортиво објавио да је Барселона, коју су до сада многи видели као фаворита у трци за Јовићевим потписом, одустала зато што не жели да се упушта у лицитацију која би могла да цену српског голгетера подигне на 60.000.000 и више милиона евра. Барса просто сматра да је то превише новца за 21-годишњег нападача са тек једном врхунском сезоном иза себе.

Реал свакако мора да значајно претумба тим. И можда Бензема и остане, али и он у децембру пуни 32 године. Време је за млађе асове.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »