Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 07/04/2019

Don Diario uveren da je posao završen

Nije baš najpouzdaniji izvor na svetu, ali toliko je detalja da ne može da se ignoriše. Don Diario tvrdi da ima ekskluzivu. Šlagvort mu je dao neimenovani novinar nemačkog Bilda, ali Španci uveravaju da su sve proverili u Madridu. I kažu da je sve već dogovoreno: Luka Jović karijeru nastavlja u Realu! Ne smemo da tvrdimo, radije bismo sačekali da se oglase Marka ili As, ali sa ovoliko podataka deluje da su u Don Diariju zaista nešto načuli. Samo treba da se ozvaniči. A

šta će pisati u ugovoru? Idemo redom.

Prvo i osnovno, Joviću je navodno ponuđena saradnja na šest sezona i to uz platu u visini od 4.000.000 do 5.000.000 evra. Na ime obeštećenja Ajntrahtu iz Frankfurta će na račun leći 50.000.000 evra, a sa premijama bi ukupna suma mogla da naraste za dodatnih 10.000.000, na sve skupa dakle 60.000.000.

Ajntraht je navodno isti novac mogao da uzme i od Bajerna, ali nije želeo da Jovića prodaje bundesligaškom rivalu.

Realova namera je takođe da barem 50 odsto novca za obeštećenje prikupi prodajom Marijana Dijaza. Karim Benzema će ostati još neko vreme da Jovića uči trikovima rezervisanim za napadače koji se već punu deceniju takmiče na vrhunskom nivou.

Informacija o dogovoru sa Realom inače dolazi istog dana kad je katalonski Mundo Deportivo objavio da je Barselona, koju su do sada mnogi videli kao favorita u trci za Jovićevim potpisom, odustala zato što ne želi da se upušta u licitaciju koja bi mogla da cenu srpskog golgetera podigne na 60.000.000 i više miliona evra. Barsa prosto smatra da je to previše novca za 21-godišnjeg napadača sa tek jednom vrhunskom sezonom iza sebe.

Real svakako mora da značajno pretumba tim. I možda Benzema i ostane, ali i on u decembru puni 32 godine. Vreme je za mlađe asove.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »