Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Дугогодишњи голман државног тима сматра да није селектор тај због којег више не добија позиве

Нови земљотрес у табору репрезентације Србије! Овог пута је главну улогу преузео Владимир Стојковић, који тврди да је селектору Младену Крстајићу забрањено да га позива у државни тим.

Доскорашња „јединица“ српског државног тима је у разговору за емисију Стадионска грозница чак открио да му је Крстајић после Мундијала обећао да ће још дуго бранити за репрезентацију.
„Што се тиче репрезентације, мислим да је прича са мном завршена. И да се разумемео, то нема везе ни са селектором, ни са председником ФСС. Знам шта ми је Крстајић рекао у авиону после утакмице са Бразилом на СП (“Бранићеш за Србију докле год будеш могао да стојиш на ногама”) и знам шта Славиша Кокеза мисли о мени. Уосталом, није ми случајно уручио Златну лопту, као првом голману и првом играчу из домаће лиге који је имао част да понесе то ласкаво признање. Немам ништа против Крстајића, а Кокезу веома поштујем. Дакле, далеко од тога да неко од њих двојице неће Стојковића у репрезентацији. Сабрао сам два и два и схватио о чему се ради”, рекао је Стојковић.

Голман Партизана, ипак, није желео да саопшти до краја на кога сумња да му је стопирао даље наступање за државни тим.
“Виша сила. Једноставно, Крстајићу је забрањено да ме позива у репрезентацију. Помирио сам се са том одлуком и не размишљам више о својој репрезентативној каријери. Хвала богу, имамо два сјајна голмана. Поред Дмитровића, ту је и мали Рајковић. Кренуло нам је одлично у квалификацијама и нема разлога да се бавимо причом ко није на списку. Дуго сам у српском фудбалу, знам како ветар дува и не заносим се обећањима да ћу једног дана поново бити на голу репрезентације”.

Стојковића то не спречава да у суперлативу говори о новом првом голману репрезентације Марку Дмитровићу.
“Дмитровиц је пре свега предиван момак, а о голманским квалитетима сувишно је трошити речи. Показао је против Португалије да Србија не мора да брине за свој гол у наредних неколико циклуса. Бранио је самоуверено, пленио ауторитетом и уносио сигурност у редове читавог тима. Имао је сијасет тешких ситуација, попут оног шута Роналда, али ме је одушевио рефлексном реакцијом којом је зауставио зицер Карваља”, истакао је Владимир Стојковић.

Дугогодишњи први голман Орлова је последњи пут био на голу на утакмици са Бразилом на Светском првенству. Био му је то 84. наступ за репрезентацију, по чему је најуспешнији чувар мреже у историји нашег фудбала.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »