Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Фудбалер рођен у Загребу тренутно наступа на позајмици у Локомотиви из Динама, прошао је све млађе селекције Хрватске и годинама био велика нада тамошњег фудбала

Везни фудбалер загребачког Динама Бојан Кнежевић потврдио је да га је звао Фудбалски савез Србије и да разматра да заигра за репрезентацију Србије.

Фудбалер рођен у Загребу тренутно наступа на позајмици у Локомотиви из Динама, прошао је све млађе селекције Хрватске и годинама био велика нада тамошњег фудбала.

– Истина је. Звали су ме недавно из Србије, звао ме човек из Савеза и рекао ми да постоји могућност да играм за Србију и питао ме јесам ли заинтересован. Морам да признам да ме мало затекао, а потом ми је рекао да зна да могу остварити услове играња за Србију, да је само на мени да кажем јесам ли заинтересован или одбијам такву могућност. Ако кажем да ме занима, онда ћемо даље разговарати – рекао је Бојан за Спортске новогсти.

Кнежевић је открио да га занима да обуче дрес „орлова“ и да му отац има српски пасош.

– То је фудбал, не треба да се гледају друге ствари. Свестан сам да ће бити људи који ће другачије гледати, међутим мене занима само фудбалски пут ио прича. А, морам да признам, у Хрватској ми перспектива у овом тренутку није блистава, свестан сам тога, како сад ствари стоје, тешко да ћу заиграти за хрватску репрезентацију. Србија ме зове, очито ме јако жели, наравно да разматрам ту могућност.

Бојан Кнежевић је био део младе репрезентације Хрватске и постоји могућност да на лето заигра на Европском првенству у Италији и Сан Марину, где ће бити и Србија.

– Тек сам се опоравио од повреде. Видим да је гужва у репрезентацији, поготово у везном реду. У идућих шест-седам утакмица у ХНЛ-у, да и заиграм пуним ритмом, тешко да се мој статус може променити – рекао је Кнежевић, који је нагласио да му је Хрватска увек први избор, али да не зна какав ће расплет бити.

Спортске новости преносе да је бившег капитена омладинске селекције Хрватске лично звао председник ФСС Славиша Кокеза.

ФСС звао појачање из Хрватске!

Бојан Кнежевић испуњава услове да заигра за Србију

Србија зове појачање из – Хрватске! Репрезентација наше земље би ускоро могла да добије изненађујуће освежење ако Бојан Кнежевић прихвати да заигра за Орлове, иако је у млађим селекцијама обликован у дресу Ватрених.

Такву шансу открио је сам 22-годишњи задњи везни, кога је загребачки Динамо прошлог лета послао на једногодишњу позајмицу у локалну Локомотиву, за коју је у такмичарској 2018/19 скупио девет утакмица, а последњи пут нашао се на терену 25. фебруара против Рудеша. На клупском плану му баш и не иде, али зато…
„Истина је, звали су ме недавно из Србије, човек из Савеза ми је рекао да постоји могућност да играм за Србију, питао ме јесам ли заинтересован. Морам да признам да ме је мало затекао. Потом ми је рекао да зна да испуњавам услове, да је на мени само да кажем јесам ли заинтересован или одбијам такву могућност“, предочио је Кнежевић у разговору са Спортске новости.

Колеге из Спортских новости уверавају да је Бојана Кнежевића звао лично Славиша Кокеза, први човек ФСС.
„Није хтео да нам открије ко га је звао из тамошњег Савеза, међутим околним путем, од извора у Србији, добили смо информацију да га је контактирао Славиша Кокеза, сам председник Савеза. Дакле, позив са самог врха, сигурно се председник не би „бламирао“ да нема информације како је Бојана Кнежевића могуће намамити“.

Шанса да се Кнежевић „пресвуче“ постоји услед сазнања да још није дебитовао за А селекцију Хрватске, па би према прописима ФИФА могао да игра за Србију, иако је одиграо два меча за младу репрезентацију наших суседа и био редован на списковима кадетске и омладинске селекције.
„Мој отац има српски пасош. Не знам, стварно, како су у Србији то сазнали, како су уопште дошли на идеју да бих ја могао да заиграм за њих, али уверавају ме да реална могућност постоји. Можда не бих могао да заиграм одмах на Првенству Европе младих репрезентација, међутим, тврде да је извесно како бих брзо добио дозволу да заиграм за Србију“.

Ове зиме је Комнен Андрић постао први Србин после више од две децније који је заиграо за Динамо. И лепо је прихваћен у Загребу, па ако би се нешто слично – само на репрезентативном нивоу – десило са Бојаном Кнежевићем делује да би баријере које су подигнуте после грађанског рада почетком, деведесетих могле да се прескоче.
„Перспектива у Хрватској, у овом тренутку, није ми блистава. Свестан сам тога, како сад ствари стоје, тешко да ћу заиграти за хрватску репрезентацију. Србија ме зове, очигледно ме баш жели, наравно да разматрам ту могућност. Фудбал је то, не би требало гледати неке друге ствари. Свестан сам да ће бити људи који ће тако гледати, међутим, мене занима само фудбалски пут“, додао је у разговору за Спортске новости фудбалер некадађшњи фудбалер Бјеловара који је, као таленат 2012. стигао на Максимир, а за Модре је одиграо 29 утакмица.

ФОТО: Спортске новости, Реутерс

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »