Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Први човек Радничког из Ниша подржава ФСС и селектора Крстајића

Тема „репрезентативац против селектора“ је занимљива у свакој земљи, али је нажалост у Србији најчешћа.

Тренутно је актуелан сукоб Луке Миливојевића и Младена Крстајића. Све је мање-више познато: траје од прошлог лета и Светског првенства у Русији, епилог приче је да Миливојевића нема у репрезентацији. Он тврди, док је Крстајић селектор, директор ФСС Дарко Ковачевић уверава да је Лука завршио с националним тимом за сва времена, баш као и сваки играч који одбије позив, образлажући то неслагањем са селектором, а на тај списак су се „уписали“ и Матија Настасић и Иван Обрадовић.

Јавност је подељена по овом питању, а последњи је своје мишљење на ову тему изнео Ивица Тончев, први човек Радничког из Ниша, клуба који игра историјску сезону и, гледајући бодовни салдо пред почетак плеј-офа Суперлиге, једини може да угрози Црвену звезду на првом месту.

Елем, Тончев истиче да здушно подржава селектора Крстајића и директора Ковачевића у њиховим ставовима:
„Не бих дозволио да било који фудбалер изјави онако нешто (као Лука Миливојевић, Иван Обрадовић, прим.аут.). То што су говорили није против Савеза, Кокезе, Крстајића, него против Србије. А то нико не сме да ради. Репрезентација није приватна, него државна. Фудбалерима није посао да дају изјаве, него да играју. А селектор има одговорност за резултате. Своју функцију ставља на коцку позивањем ових 18 играча, а не оних. Увек ће бити да је неко позван, а неко није. Сад је у Србији пракса да ко није позван, може да прича. Е, не може. Може да чека и воли државу. Ниједан од њих није почео у енглеској петој лиги или шпанској четвртој, па напредовао, него је играо овде, у Радничком, Чукаричком, Војводини… То је плаћала држава Србија“, објаснио је Ивица Тончев свој став у интервјуу за дневни лист Ало.

Најмеродавнији судија и на ову тему биће, као и обично, резултати.

Србија, после ремија у Лисабону с Португалијом, квалификације за ЕУРО 2020 наставља у јуну, и то гостовањем Украјини (7. јун) и против Литваније на Маракани (10. јун).

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »