Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Селектор Србије говорио за сајт ФИФА

Навијачи ће увек тражити замерке, међутим, људи у Фудбалском савезу Србије увек ће имати контрааргумент. Јер, откако је именован за наследника Славољуба Муслина, све циљеве је Младен Крстајић испунио. Или, прецизније, нигде није драстично омануо.

На Мундијалу ионако нисмо били пројектовани да прођемо групу са Бразилом и Швајцарском, боље рангираним на ФИФА листи, у Лиги нација је освојио прво место и напредовао до Б дивизије, успут је реализовао план подмлађивања А селекције што су главешине замерале Муслину, да би на почетку квалификација за Првенство Европе одолео континенталном владару, Португалији, и стекао добру полазну основу за пласман на завршни турнир.

Отуда селектор Орлова делује задовољно док прича за званични сајт Светске куће фудбала.
„У Лиги нација смо остварии неколико циљева. Дали смо шансу великом броју младих фудбалера и схватили на кога и у којој мери можемо да се ослонимо у будућности. Осим тога, освојили смо прво место, напредовали у вишу дивизију и осигурали додатну шансу да се домогнемо Првенства Европре преко баража, за случај да то не урадимо у редовним квалификацијама“, почео је Крстајић.

Имиџ у јавности, који је сам покварио непозивањем играча као што су Лука Миливојевић, Матија Настасић, Владимир Стојковић, компензовао је очетним резултатима у 2019, јер је одлео и Немачкој у Волфзбургу и Португалији у Лисабону (по 1:1).
„Посебно смо срећни због бода на стадиону Бенфике. О оба мартовска дуела репрезентација је показала заједништво, карактер, борбени дух и глад за победом. Србија може да буде поносна на ове момке. С друге стране, доста посла је пред нама. Остало је још седам мечева у квалификацијама, у оптицају је 21 бод, а кад погледате друге резултате схватићете да није лако освајати поене. Дубоко верујем у овај састав, имамо квалитет за једну од прве две позиције у групи“.

У том случају Србија би први пут под тим именом учествовала на Првенству Европе, уз напомену да је на том такмчењу репрезенатција наше земље била још давне 2000. у Белгији и Холандији, тад под називом Југославија.
„Имамо генерацију изузетно талентованих фудбалера. Уз њих неколико искусних, па верујем да ће та комбинација да нам донесе доста доброг. Нисмо били на ЕП-у 20 година и тешко је описати колико би нам значило да баш сад одемо на завршни турнир. У том случају бисмо после дуго времена везали учешће на два велика такимичења, а корист од тога била би огромна како за репрезентацију, тако и за фудбал, спорт генерално и државу“.

Оно што посебно буди отимизам јесте чињеница да су у А тиму неки од момака који су пре четиир лета тријумфовали са омладинцима на Мундијалиту на Новом Зеланду, попут Максимовића, Живковића, Сергеја Милинковића Савића, Вејковића…
„У питању су момци огромног квалитета и изузетних људских и профеасионалних вредности. Имају победнички ген. Вредни су, упорни, увек пружају максиму. Њихове способности су велике и искрено верујем да је пред њима светла будућност“.

Занимало је уреднике сајта ФИФА какав стил у вођењу тима Младен Крстајић преферира.
„Свестан сам да сам млад у тренерском послу и да се искуство стиче годинама. Есенција моје тренерске филозофије је нападачки фудбал, игра на гол више, за то се залажем кадгод нам се укаже шанса. Наравно, тако нешто није увек могуће. У обзир се морају узети многе околности, квалитет ривала, играчи које имате на располагању…“

Помогло му је што је током играчке каријере био штопер Вердера и Шалкеа.
„Велико искуство. У Немачкој сам доста тога научио, суочио се са различитим искуствима, упознао шта значи бити професионалац. Недавни долазак у Волфзбургу је био емотиван за мене, срео сам доста људи које годинама нисам видео, лепо смо се испричали. Баш сам се добро осећао. Иначе, Немачка је велесила у фудбалу. Има 50 играча, различитих карактеристика, на које рачуна, а сви поседују огроман квалитет. Погледајте само како су на почетку квалификација за ЕУРО добили Холанђане у гостима. Панцери имају генерацију способно да опет достигне врх света“.

За крај, која и о најбољем српском фудбалеру у 2019, Душану Тадићу.
„Сазрео је, искусан је, поседује црту лидера, а оно што пружа на терену су на врхунском нивоу. Очигледно му је промена клуба донела доста доброг. Ајакс је један од европских великана, а Душан Тадић један од најбољих играча на континенту, што доказује из утакмице у утакмицу. Ништа ме то не чуди, јер све што му се дешава ове сезоне Тадић је и заслужио“, завршио је Младен Крстајић, селектор Србије.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »