Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Познати детаљи мегатрансфера суперталентованог српског нападача

Готово је! На екслузиву из Каталоније надовезао се мадридски АС – Лука Јовић је нови играч Реал Мадрида! Како пише овај угледни лист обештећење за српског играча ће износити 60.000.000 евра, од чега ће 48.000.000 ићи на адресу Ајнтрахта, док ће преосталих 12.000.000 или 20 посто припасти Бенфики.

Јовић ће потписати уговор на чак шест сезона, чиме је продужио низ Краљевског клуба који су младе играче са великим потенцијалом у протеклом периоду обавезивали на исти број сезона, као што су Асенсио, Себаљос и Браим Дијас.

Како наводи исти извор кључни тренутак за спровођење читаве операције догодио се 17. априла, када је Ајнтрахт и званично искористио опцију да за 8.000.000 евра откупи Србина из Бенфике. Од тог тренутка немачки клуб је био слободан да отпочне и формалне преговоре са Мадриђанима.

Пресудила је и жеља Зинедина Зидана да има још једног играча у нападу, а Јовић се у потпуности уклопио у жељени профил. Млади нападач може да буде алтернатива Кариму Бенземи, али исто тако може да игра и у некој врсти тандема са искусним Французом.

Звезди 1.500.000 евра од Лукиног трансфера

Како пише АС, Јовић је недељама уназад знао да је његова дестинација Реал Мадрид. Толико да је преко неких заједничких пријатеља био у контакту са појединим играчима Реала, који су могли да му открију одређене детаље његовом новом клубу. Такође, био је заинтересован и за живот у Мадриду и места која ће му живот у шпанској престоници учинити још лагоднијим.

Ајнтрахт већ недељама уназад тражи замену за Јовића, а како пише Марка, клуб из Франкфурта жели Маријана Дијаза, који је ове сезоне имао огромних проблема са повредама. Верује се да би Реал Мадрид био вољан да га пусти у Франкфурт за обештећење од 20.000.000 евра.

Јовић је ове сезоне постигао 26 голова на 44 утакмице у свим такмичењима за Ајнтрахт и забележио седам асистенција. Синоћни феноменални погодак против Челсија дошао је као нека врста потврде Краљевском клубу да нису направили лошу процену када су одлучили да у своје редове доведу српског голгетера, од којег се тек у наредним годинама очекује да решета мреже на европским фудбалским теренима.

Mozzartsport

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »