Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 10/06/2019

Srbija je u Ukrajini pretrpela katastrofu. “Petarda” koja će dugo da boli, prava fudbalska sramota. Naš legendarni napadač Dušan Savić je u razgovoru za naš radio u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” kao glavnog krivca istakao selektora Mladena Krstajića i njegovu lošu taktiku.

– Mogli bismo puno toga da naučimo od ove utakmice i od igre Ukrajine. Mislim da smo sami sebe iznenadili. Ne znam ko još igra 3-5-2, pogotovo što nemamo nijednog igrača u odbrambenoj liniji koji u klubu igra u toj formaciji. Svi igraju sa četiri igrača, i onda kada vam neko oduzme te navike i pokušava da vam nametne nešto sa dva lagana treninga. Dmitrović je imao najveći posed lopte, odbrana nije imala rešenje i stalno je njemu vraćala lopte, a on je posle pokušavao ispucavanjima da pogodi nekoga od napadača. Pritom nije igrao jedini čovek koji bi mogao da uradi nešto sa tim loptama, Aleksandar Mitrović – kazao je Savić za radio MadžBet.

Legendarni golgeter Crvene zvezde smatra da bi sa Krstajićem morao da radi neki iskusan stručnjak, daleko veće ime od Sima Krunića.

– Kad već imamo neiskusnog selektora, a nemamo nijednog iskusnog trenera pored njega, koji bi mogao da mu pomogne, uz kojeg bi mogao da uči i da mu pokaže kako se radi taj posao. Krstajić nije vodio ni petliće pre toga, mora da ima nekog ozbiljnog stručnjaka uz sebe. Nekoga ko zna da vodi treninge, da postavi taktiku. Da je tako, nikada se ne bi desilo da izađemo u ovoj formaciji, sa igračima koji ne mogu da iznesu tu taktiku. Ni Milenković, ni Spajić, ni Kolarov nisu za formaciju sa tri defanzivca. Još nije bilo ni igrača koji bi pomogli u manevru, da im pomognu kod udvajanja, da iznesu loptu…

Sportski direktor FSS Darko Kovačević je stao u odbranu Krstajića i rekao da on radi fenomenalan posao.

– Možda Darko bolje vidi sa tribina, ja sam gledao preko televizijskog prenosa.

Za 13.30 je u Staroj Pazovi zakazana konferencija za štampu, na kojoj će se naći prvi čovek našeg Saveza, Slaviša Kokeza.

– Ne verujem da će Kokeza reći ništa novo, već će pozvati navijače da podrže igrače. Nažalost, nećemo imati navijače na tribinama, pobeda bi protiv Litvanije bila veoma značajna. Ne očekujem da će se smeniti selektor dan pre utakmice. Da su hteli da ga smene, smenili bi ga odmah posle utakmice sa Ukrajinom. Nisam siguran da bi odlazak Krstajića u ovom trenutku bio koristan.

Savić se potom vratio lošoj taktici našeg selektora u Lavovu.

– Imamo napadače koji zavise isključivo od igre ostatka tima. Luka Jović ne može sam da uzme loptu i da predribla pet igrača. Otišao je u Real Madrid, a sa ovakvom igrom Srbije bi mogao da čeka još godinu dana da dođe u šansu. Treba mu neko ko će da doturi loptu. Kada imate igrače kao što su Jović, Mitrović i Prijović, morate da gledate ka tome ko će da igra za njih – objasnio je Savić, a potom se osvrnuo i na, u petak očajnog Nikolu Milenkovića:

– Kada staviš Milenkovića desno, spolja, on ne može ništa. Konopljanka mu je ulazio u sredinu i lako mu je bilo. Milenković nije igrao na svojoj poziciji, centralno. Sami sebe smo doveli u lošu poziciju.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »