Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 10/06/2019

U Lavovu „samo“ 1:0

Iz junskog ciklusa kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, u Grupi B, najviše su profitirali Ukrajinci. Tim Andreja Ševčenka očekivano je dopisao još tri boda i osamio se na čelu karavana, sa dobrim izgledima da ode na završni turnir. Na stadionu u Lavovu, na kome su aktivirali petardu pre tri dana, žuti su savladali i Luksemburg – 1:0.

Za razliku od meča sa Srbijom, Ukrajina nije bila ni izbliza efikasna, mada je još ranije nego u petak veče načela rivala. Proradila je belgijska veza već u petom minutu, centrirao je s leve strane Ruslan Malinovski iz Genka, a njegov kolega u špicu, Roman Jaremčuk – koji je bio strelac i protiv Orlova – razgrnuo odbranu gostiju i glavom pogodio cilj.

Malo ko je mogao da pretpostavi da će to biti konačan rezultat meča, naročito ako se zna kako je domaćin leteo terenom protiv ekipe Mladena Krstajića. No, ispalo je da se više mučio sa Luksemburžanima, nego sa nama. Možda je i pitanje motiva, a možda i do saznanja da više nema lakih rivala. Koliko god to ocrtao delovalo, fraza dobija potvrdu ako se pogledaju rezultati Luksemburga u kvalifikacijama. Litvance su dobili 2:1, a sa istim rivalom remizirali u petak, da bi u međuvremenu dvaput tesno izgubili baš od Ukrajine. Krajem marta presudio je gol u naodknadi vremena, a sad na početku meča.

Štaviše, Luksemburg je u Lavovu imao neke šanse, čak je i gol postigao, da bi mu poništen zbog ofsajda, a 10. septembra gostujemo baš ovoj reprezentaciji. Iako mnogi misle da su bodovi upisani, deluje da ćemo morati svojski da odermo zadnjicu da bi zaista tako i bilo.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »