Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Након што је и дефинитивно споразумно раскинута сарадња са досадашњим селектором фудбалске репрезентације Србије Младеном Крстајићем почела је потеза за његовим наследником

Наиме, како преноси портал “телекс.инфо” нови селектор “орлова” могао би да буде дугогодишњи помоћник Јиргена Клопа, човек пореклом са ових простора, Жељко Бувач.

Преговори са Љубишом Тумбаковићем нису ишли одговарајућим током па су се у Фудбалском савезу окренули другим решењима. Остаје да се види да ли ће Бувач заиста бити на клупи Србије током меча са Португалом у септембру.

Подсетимо, он је Клопу био помоћни тренер у Борусији Дортмунд, а затим заједно са њим прелази у Ливерпул где остаје до 1.маја 2018. године када се растаје са Клопом. Од тада је без ангажмана.

Извор: Информер

Савез пронашао решење, да ли ће ОН бити нови селектор Србије?

Ових дана се није спомињао у најужем кругу фаворита да преузме кормило “Орлова”.

Фудбалски савез Србије данас и званично уручио отказ Младену Крстајићу због дебакла у Украјини.

Тако су “Орлови” остали без селектора усред квалификација за ЕУРО 2020, па су се у јавности појављивала имена попут Драгана Стојковића Пиксија, Славише Јокановића, Љубише Тумбаковића и других.

Портал Телекс.инфо сазнаје да су челници савеза ступили у контакт са Жељком Бувачом.

Доскорашњи помоћних Јиргена Клопу у Ливерпулу је без ангажмана од маја прошле године када је напустио Енфилд, претходно је са немачким стручњаком радио у Борусији Дортмунд и Мајнцу.

Његово име се спомињало и у тренутку када је Славољуб Муслин напустио клубу Србије, али је тада дошао управо Крстајић.

Бувач је 2013. године постављен за селектора селекције Републике Српске, а изгледа да би сада могао да крене у изазов каријере.

Извор sportske. Net

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »