Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 13/06/2019

Nakon što je i definitivno sporazumno raskinuta saradnja sa dosadašnjim selektorom fudbalske reprezentacije Srbije Mladenom Krstajićem počela je poteza za njegovim naslednikom

Naime, kako prenosi portal “teleks.info” novi selektor “orlova” mogao bi da bude dugogodišnji pomoćnik Jirgena Klopa, čovek poreklom sa ovih prostora, Željko Buvač.

Pregovori sa Ljubišom Tumbakovićem nisu išli odgovarajućim tokom pa su se u Fudbalskom savezu okrenuli drugim rešenjima. Ostaje da se vidi da li će Buvač zaista biti na klupi Srbije tokom meča sa Portugalom u septembru.

Podsetimo, on je Klopu bio pomoćni trener u Borusiji Dortmund, a zatim zajedno sa njim prelazi u Liverpul gde ostaje do 1.maja 2018. godine kada se rastaje sa Klopom. Od tada je bez angažmana.

Izvor: Informer

Savez pronašao rešenje, da li će ON biti novi selektor Srbije?

Ovih dana se nije spominjao u najužem krugu favorita da preuzme kormilo “Orlova”.

Fudbalski savez Srbije danas i zvanično uručio otkaz Mladenu Krstajiću zbog debakla u Ukrajini.

Tako su “Orlovi” ostali bez selektora usred kvalifikacija za EURO 2020, pa su se u javnosti pojavljivala imena poput Dragana Stojkovića Piksija, Slaviše Jokanovića, Ljubiše Tumbakovića i drugih.

Portal Teleks.info saznaje da su čelnici saveza stupili u kontakt sa Željkom Buvačom.

Doskorašnji pomoćnih Jirgena Klopu u Liverpulu je bez angažmana od maja prošle godine kada je napustio Enfild, prethodno je sa nemačkim stručnjakom radio u Borusiji Dortmund i Majncu.

Njegovo ime se spominjalo i u trenutku kada je Slavoljub Muslin napustio klubu Srbije, ali je tada došao upravo Krstajić.

Buvač je 2013. godine postavljen za selektora selekcije Republike Srpske, a izgleda da bi sada mogao da krene u izazov karijere.

Izvor sportske. Net

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »