Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

ФС Србије између четири кандидата бира наследника Младена Крстајића на месту селектора репрезентације Србије

Вељко Пауновић је други пут кандидат за селектора репрезентације Србије. Пре две године после смене Славољуба Муслина, а уочи учешћа Орлова на СП у Русији, златни вођа Орлића са Мондијалита 2015. помињан је за главнокомандујућег на клупи државног тима, међутим, преговора није ни било.

Питање је колико је и сада реално да Пауновић прихвати позив са Теразија 35. Вељко је крајем прошле године потписао други трогодишњи уговор са Чикагом по којем ће члана МЛС лиге тренирати до краја 2021. године. Управо је сарадња са Фајерсима кочница око доласка Пауновићана чело стручног штаба Орлова.

Кад би позив заиста и стигао, а Пауновићбио већа жеља челника ФСС од свих других кандидата можда би се бивши селектор омладинаца Србије и одрекао доброг уговора у Чикагу. Питање је међутим, да ли је то реално и да ли се Вељково име помиње, као и прошли пут, тек реда ради.

Предност Пауновића у односу на остале кандидате је што је са младим играчима успешно сарађивао у омладинској конкуренцији и пре четири године на Новом Зеланду кад је репрезентацију до 20 година довео до светског трона. Од златних Орлића статус стандардних репрезентативаца имају Немања Максимовић, Мијат Гаћиновић, Сергеј Милинковић-Савић, Милош Вељковић, Андрија Живковић и Предраг Рајковић. Део те генерације, али без учешћа на Мондијалиту били су Лука Јовић и Немања Радоњић.

Вељко је тренутно тренер Александру Катаију кога је сада већ бивши селектор Младен Крстајић, уврстио у конкуренцију за утакмице против Украјине и Литваније, против слабијег противника је добио шансу у финишу утакмице.

Пауновићу је ово четврта сезона у Чикагу, поново се бори за пласман у плеј-оф Источне конференције, што му је једном успело. Са екипом појачаном почетком године Фајерси могу да остваре циљ, тренутно су на бод од успеха.

Током рада у САД Вељко је показао да уме добро да сарађује и стекне ауторитет и код искуснијих играча какви су Бастијан Швајнштајгер, Немања Николић, НиколасГаитан… Због тога не би био проблем да исти такав однос има са искуснијим Орловима капитеном Александром Коларовим, Немањом Матићем, Адемом Љајићем, Филипом Костићем, Антониом Рукавином, као и евентуалним повратницима Луком Миливојевић иМатијом Настасићем.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »