Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 15/06/2019

FS Srbije između četiri kandidata bira naslednika Mladena Krstajića na mestu selektora reprezentacije Srbije

Veljko Paunović je drugi put kandidat za selektora reprezentacije Srbije. Pre dve godine posle smene Slavoljuba Muslina, a uoči učešća Orlova na SP u Rusiji, zlatni vođa Orlića sa Mondijalita 2015. pominjan je za glavnokomandujućeg na klupi državnog tima, međutim, pregovora nije ni bilo.

Pitanje je koliko je i sada realno da Paunović prihvati poziv sa Terazija 35. Veljko je krajem prošle godine potpisao drugi trogodišnji ugovor sa Čikagom po kojem će člana MLS lige trenirati do kraja 2021. godine. Upravo je saradnja sa Fajersima kočnica oko dolaska Paunovićana čelo stručnog štaba Orlova.

Kad bi poziv zaista i stigao, a Paunovićbio veća želja čelnika FSS od svih drugih kandidata možda bi se bivši selektor omladinaca Srbije i odrekao dobrog ugovora u Čikagu. Pitanje je međutim, da li je to realno i da li se Veljkovo ime pominje, kao i prošli put, tek reda radi.

Prednost Paunovića u odnosu na ostale kandidate je što je sa mladim igračima uspešno sarađivao u omladinskoj konkurenciji i pre četiri godine na Novom Zelandu kad je reprezentaciju do 20 godina doveo do svetskog trona. Od zlatnih Orlića status standardnih reprezentativaca imaju Nemanja Maksimović, Mijat Gaćinović, Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković, Andrija Živković i Predrag Rajković. Deo te generacije, ali bez učešća na Mondijalitu bili su Luka Jović i Nemanja Radonjić.

Veljko je trenutno trener Aleksandru Kataiju koga je sada već bivši selektor Mladen Krstajić, uvrstio u konkurenciju za utakmice protiv Ukrajine i Litvanije, protiv slabijeg protivnika je dobio šansu u finišu utakmice.

Paunoviću je ovo četvrta sezona u Čikagu, ponovo se bori za plasman u plej-of Istočne konferencije, što mu je jednom uspelo. Sa ekipom pojačanom početkom godine Fajersi mogu da ostvare cilj, trenutno su na bod od uspeha.

Tokom rada u SAD Veljko je pokazao da ume dobro da sarađuje i stekne autoritet i kod iskusnijih igrača kakvi su Bastijan Švajnštajger, Nemanja Nikolić, NikolasGaitan… Zbog toga ne bi bio problem da isti takav odnos ima sa iskusnijim Orlovima kapitenom Aleksandrom Kolarovim, Nemanjom Matićem, Ademom Ljajićem, Filipom Kostićem, Antoniom Rukavinom, kao i eventualnim povratnicima Lukom Milivojević iMatijom Nastasićem.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »