Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

ФС Србије између четири кандидата бира наследника Младена Крстајића на месту селектора репрезентације Србије

Љубиша Тумбаковић још пре смене Младена Крстајића за многе је већ виђен као његов наследник. Доскорашњи селектор Црне Горе најозбиљнији је кандидат да преузме тим Орлова у наставку квалификација за ЕП 2020.

Искуство, добро познавање играча садашње генерације против које је правио тактику два пута у Лиги нација, сврставају најтрофејнијег тренера у историји Партизана као највећег фаворита у трци за новог селектора.

Тумбаковић је много раније заслужио да преузме командну палицу у нашем државном тиму. Радећи у клубу из Хумске створио је чак 44 репрезентативца, има квалитет и ауторитет да Србију после дуге две деценије одведе на ЕП.

Тумбин адут могао би да буде Ненад Бјековић. Обојица су донели много радости Парном ваљку, а рад у тандему у државном тиму требало би да користи и репрезентацији, односно усмери је ка циљу – континенталном шампионату следеће године.

Иако међу садашњим репрезентативцима Србије нема играча с којима је сарађивао нема сумње да би се Тумбаковић лако снашао и успоставио добру комуникацију са свима. Снагом ауторитета донедавни први стручњак Соколова умео би да направи идеалан спој младости и искуства, јер садашњи састав Орлова то и јесте, са Коларовим, Матићем, Тадићем, Митровићем, Костићем, Љајићем с једне, односно Јовићем, Миленковићем, Максимовићем, Лукићем и Живковићем с друге стране.

Тумба би, без дилеме, добио и оно што је Крстајићу недостајало од првог дана – подршку јавности. Све што је урадио у тренерској каријери Љубишу чини идеалним решењем у овом тренутку и бар до прве утакмице уживао би неподељене симпатије у фудбалском свету.

Без обзира што није омиљен међу навијачима Црвене звезде Тумбаковић не би ни помишљао да предност даје својим црно-белима. Уосталом, у репрезентацији Црне Горе одлично је сарађивао и редовно позивао Филипа Стојковића и МиркаИванића, адуте црвено-белих. У намери да оствари циљ искусни стручњак не би правио разлику између садашњих и бивших играча вечитих, добро познаје и Супер лигу Србије из које су на последњем списку била само два репрезентативца – Немања Р. Милетић(Партизан) и голман Никола Васиљевић(Радник).

Бјековић преговара са Тумбом, Пантелић задужен за Јовановића

Ненад Бјековић, потпредседник ФСС, задужен је од Одбора за хитна питања да преговара са Љубишом Тумбаковићем јер га најбоље познаје после вишегодишње сарадње у Партизану.

Марко Пантелић, такође, потпредседник српске куће фудбала, задужен је да разговара са Иваном Јовановићем.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »