Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 15/06/2019

FS Srbije između četiri kandidata bira naslednika Mladena Krstajića na mestu selektora reprezentacije Srbije

Ljubiša Tumbaković još pre smene Mladena Krstajića za mnoge je već viđen kao njegov naslednik. Doskorašnji selektor Crne Gore najozbiljniji je kandidat da preuzme tim Orlova u nastavku kvalifikacija za EP 2020.

Iskustvo, dobro poznavanje igrača sadašnje generacije protiv koje je pravio taktiku dva puta u Ligi nacija, svrstavaju najtrofejnijeg trenera u istoriji Partizana kao najvećeg favorita u trci za novog selektora.

Tumbaković je mnogo ranije zaslužio da preuzme komandnu palicu u našem državnom timu. Radeći u klubu iz Humske stvorio je čak 44 reprezentativca, ima kvalitet i autoritet da Srbiju posle duge dve decenije odvede na EP.

Tumbin adut mogao bi da bude Nenad Bjeković. Obojica su doneli mnogo radosti Parnom valjku, a rad u tandemu u državnom timu trebalo bi da koristi i reprezentaciji, odnosno usmeri je ka cilju – kontinentalnom šampionatu sledeće godine.

Iako među sadašnjim reprezentativcima Srbije nema igrača s kojima je sarađivao nema sumnje da bi se Tumbaković lako snašao i uspostavio dobru komunikaciju sa svima. Snagom autoriteta donedavni prvi stručnjak Sokolova umeo bi da napravi idealan spoj mladosti i iskustva, jer sadašnji sastav Orlova to i jeste, sa Kolarovim, Matićem, Tadićem, Mitrovićem, Kostićem, Ljajićem s jedne, odnosno Jovićem, Milenkovićem, Maksimovićem, Lukićem i Živkovićem s druge strane.

Tumba bi, bez dileme, dobio i ono što je Krstajiću nedostajalo od prvog dana – podršku javnosti. Sve što je uradio u trenerskoj karijeri Ljubišu čini idealnim rešenjem u ovom trenutku i bar do prve utakmice uživao bi nepodeljene simpatije u fudbalskom svetu.

Bez obzira što nije omiljen među navijačima Crvene zvezde Tumbaković ne bi ni pomišljao da prednost daje svojim crno-belima. Uostalom, u reprezentaciji Crne Gore odlično je sarađivao i redovno pozivao Filipa Stojkovića i MirkaIvanića, adute crveno-belih. U nameri da ostvari cilj iskusni stručnjak ne bi pravio razliku između sadašnjih i bivših igrača večitih, dobro poznaje i Super ligu Srbije iz koje su na poslednjem spisku bila samo dva reprezentativca – Nemanja R. Miletić(Partizan) i golman Nikola Vasiljević(Radnik).

Bjeković pregovara sa Tumbom, Pantelić zadužen za Jovanovića

Nenad Bjeković, potpredsednik FSS, zadužen je od Odbora za hitna pitanja da pregovara sa Ljubišom Tumbakovićem jer ga najbolje poznaje posle višegodišnje saradnje u Partizanu.

Marko Pantelić, takođe, potpredsednik srpske kuće fudbala, zadužen je da razgovara sa Ivanom Jovanovićem.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »