Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

ФС Србије између четири кандидата бира наследника Младена Крстајића на месту селектора репрезентације Србије

Ивица Јовановић је од сва четири кандидата за селектора Србије имао највише успеха на међународној сцени. Пласман у четвртфинале Лиге шампиона у сезони 2011/12 са АПОЕЛ-ом успех је тешко достижан за наше тренере у догледно време.

Водећи кипарски клуб некадашњи везиста Рада успео је да два лета узастопно у квалификацијама за Лигу УЕФА и Лигу шампиона елиминише Црвену звезду и Партизан. Био је то врхунац и најбољи период у тренерској каријери Јовановића.

Сјајне резултате на Кипру крунисао је уносним ангажманом у Ал Наср из Уједињених Арапских Емирата. У исти клуб се вратио 2016. и кратко задржао. Чини се да је Ивану каријера у паду и то је оно што му умањује шансе да преузме бригу у Орловима.

Јовановић се помињао и као кандидат за шефа стручног штаба Црвене звезде у случају одласка Владана Милојевића. Како црвено-бели ипак, нису мењали тренера тако и бивши тренер АПОЕЛ-а престао да буде у фокусу српске јавности.

Први пут у везу са селекторском функцијом у Србији Иван је довођен крајем 2011. кад је проглашен за тренера године у избору ФСС. Управо тада Јовановић се као лауреат нашао у друштву Александра Коларова с којим би сад могао да сарађује.

Поред лоших резултата у клубовима у последње време Јовановићев недостатак је недовољно добро познавање српских фудбалских прилика. Још од 1989. кад је као играч из Рада прешао у Ираклис, Иван није радио на нашим просторима. Није странац, али вероватно се одвикао од многих домаћин навика и требало би му времена да схвати шта се све променило у српском фудбалу за пуне три деценије.

Јовановићев адут су тренерски успеси и искуство. Уживао би поштовање репрезентативаца због свега што је урадио у каријери. Добио би и подршку јавности, бар у почетку и могао би да Орлове поведе на ЕП 2020.

Проблем у ангажовању Јовановића можда ће бити и новац. Иван је у Емиратима радио за милионске износе што му нико у Србији неће понудити, али би ипак, његова жеља да се коначно као тренер докаже у својој земљи могла да пресуди. 

Бјековић преговара са Тумбом, Пантелић задужен за Јовановића

Ненад Бјековић, потпредседник ФСС, задужен је од Одбора за хитна питања да преговара са Љубишом Тумбаковићем јер га најбоље познаје после вишегодишње сарадње у Партизану.

Марко Пантелић, такође, потпредседник српске куће фудбала, задужен је да разговара са Иваном Јовановићем.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »