Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 15/06/2019

FS Srbije između četiri kandidata bira naslednika Mladena Krstajića na mestu selektora reprezentacije Srbije

Ivica Jovanović je od sva četiri kandidata za selektora Srbije imao najviše uspeha na međunarodnoj sceni. Plasman u četvrtfinale Lige šampiona u sezoni 2011/12 sa APOEL-om uspeh je teško dostižan za naše trenere u dogledno vreme.

Vodeći kiparski klub nekadašnji vezista Rada uspeo je da dva leta uzastopno u kvalifikacijama za Ligu UEFA i Ligu šampiona eliminiše Crvenu zvezdu i Partizan. Bio je to vrhunac i najbolji period u trenerskoj karijeri Jovanovića.

Sjajne rezultate na Kipru krunisao je unosnim angažmanom u Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U isti klub se vratio 2016. i kratko zadržao. Čini se da je Ivanu karijera u padu i to je ono što mu umanjuje šanse da preuzme brigu u Orlovima.

Jovanović se pominjao i kao kandidat za šefa stručnog štaba Crvene zvezde u slučaju odlaska Vladana Milojevića. Kako crveno-beli ipak, nisu menjali trenera tako i bivši trener APOEL-a prestao da bude u fokusu srpske javnosti.

Prvi put u vezu sa selektorskom funkcijom u Srbiji Ivan je dovođen krajem 2011. kad je proglašen za trenera godine u izboru FSS. Upravo tada Jovanović se kao laureat našao u društvu Aleksandra Kolarova s kojim bi sad mogao da sarađuje.

Pored loših rezultata u klubovima u poslednje vreme Jovanovićev nedostatak je nedovoljno dobro poznavanje srpskih fudbalskih prilika. Još od 1989. kad je kao igrač iz Rada prešao u Iraklis, Ivan nije radio na našim prostorima. Nije stranac, ali verovatno se odvikao od mnogih domaćin navika i trebalo bi mu vremena da shvati šta se sve promenilo u srpskom fudbalu za pune tri decenije.

Jovanovićev adut su trenerski uspesi i iskustvo. Uživao bi poštovanje reprezentativaca zbog svega što je uradio u karijeri. Dobio bi i podršku javnosti, bar u početku i mogao bi da Orlove povede na EP 2020.

Problem u angažovanju Jovanovića možda će biti i novac. Ivan je u Emiratima radio za milionske iznose što mu niko u Srbiji neće ponuditi, ali bi ipak, njegova želja da se konačno kao trener dokaže u svojoj zemlji mogla da presudi. 

Bjeković pregovara sa Tumbom, Pantelić zadužen za Jovanovića

Nenad Bjeković, potpredsednik FSS, zadužen je od Odbora za hitna pitanja da pregovara sa Ljubišom Tumbakovićem jer ga najbolje poznaje posle višegodišnje saradnje u Partizanu.

Marko Pantelić, takođe, potpredsednik srpske kuće fudbala, zadužen je da razgovara sa Ivanom Jovanovićem.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »