ФС Србије између четири кандидата бира наследника Младена Крстајића на месту селектора репрезентације Србије

Именовању Славише Јокановића за селектора највише би се обрадовали млађи љубитељи фудбала. Добар рад на Острву, претходно и трофеји с Партизаном, учинили су популарног Јокана изузетно популарним међу фудбалским светом у Србији, посебно од стране оних који не памте успехе његових противкандидата.

Сјајна харизма, још већа интелигенција и стил понашања створили су од Јокана можда и идеалног кандидата за наследника Младена Крстајића. Уз то, изванредна сарадња са Александром Митровићем којег је довео у Фулам почетком прошле године, још један је адут некадашњег репрезентативца, везисте Војводине, Партизана и Челзија, у трци за главнокомандујућег на клупи Орлова.

Све би било другачије да је Јокановићнедавно прихватио понуду Мидлзброа или Вест Бромвич Албиона. Иако је добио отказ у Фуламу због лоших резултата у Премијер лиги, Славиша је остао упамћен по изврсним резултатима у Чемпионшипу. Поред Фулама у највиши енглески ранг увео је и Вотфорд, али га није водио у друштву најбољих.

У јавност је процурила информација да су Јокана већ контактирали челници ФСС, да је он одговорио постављањем финансијских услова и сад очекује одговор. Његово евентуално именовање за селектора наишло би сигурно на подршку медија, Славиша је одличним радом у иностранству задобио симпатије. Јокановићем ауторитет и знање нико не доводи у питање.

За разлику од Пауновића и ЈовановићаСлавиша је радио и у српском клупском фудбалу, освојио две дупле круне са Партизаном. Предводећи Макаби из Тел Авива Јокановић је урадио оно што му није успело са црно-белима – пласирао се у Лигу шампиона. У Хумској му је замерено што два пута није успео да избори учешће у европској елити, а Парни ваљак је напустио после пласмана у Лигу Европе 2009.

Уз Митровића Јокан је од садашњих репрезентативаца тренирао голмана Предрага Рајковића у Макабију и Адема Љајића у Партизану, не би му био проблем да и са осталима успешно сарађује.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »