fbpx

ФС Србије између четири кандидата бира наследника Младена Крстајића на месту селектора репрезентације Србије

Именовању Славише Јокановића за селектора највише би се обрадовали млађи љубитељи фудбала. Добар рад на Острву, претходно и трофеји с Партизаном, учинили су популарног Јокана изузетно популарним међу фудбалским светом у Србији, посебно од стране оних који не памте успехе његових противкандидата.

Сјајна харизма, још већа интелигенција и стил понашања створили су од Јокана можда и идеалног кандидата за наследника Младена Крстајића. Уз то, изванредна сарадња са Александром Митровићем којег је довео у Фулам почетком прошле године, још један је адут некадашњег репрезентативца, везисте Војводине, Партизана и Челзија, у трци за главнокомандујућег на клупи Орлова.

Све би било другачије да је Јокановићнедавно прихватио понуду Мидлзброа или Вест Бромвич Албиона. Иако је добио отказ у Фуламу због лоших резултата у Премијер лиги, Славиша је остао упамћен по изврсним резултатима у Чемпионшипу. Поред Фулама у највиши енглески ранг увео је и Вотфорд, али га није водио у друштву најбољих.

У јавност је процурила информација да су Јокана већ контактирали челници ФСС, да је он одговорио постављањем финансијских услова и сад очекује одговор. Његово евентуално именовање за селектора наишло би сигурно на подршку медија, Славиша је одличним радом у иностранству задобио симпатије. Јокановићем ауторитет и знање нико не доводи у питање.

За разлику од Пауновића и ЈовановићаСлавиша је радио и у српском клупском фудбалу, освојио две дупле круне са Партизаном. Предводећи Макаби из Тел Авива Јокановић је урадио оно што му није успело са црно-белима – пласирао се у Лигу шампиона. У Хумској му је замерено што два пута није успео да избори учешће у европској елити, а Парни ваљак је напустио после пласмана у Лигу Европе 2009.

Уз Митровића Јокан је од садашњих репрезентативаца тренирао голмана Предрага Рајковића у Макабију и Адема Љајића у Партизану, не би му био проблем да и са осталима успешно сарађује.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »