Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Орлови добили новог стратега

Све оно што се данима шушкало добило је и званичну потврду: Љубиша Тумбаковић нови је селектор фудбалске репрезентације Србије. Извршни одбор Фудбалског савеза је на данашњој седници само прихватио предлог који је изнела Стручна комисија и потврдио да ће Тумбаковић од данас бити за кормилом државног тима. И то је изгласан – једногласно!

Тако је Тумбаковић, доскорашњи селектор Црне Горе, најзад добио дуго чекану шансу, за коју је мислио да је неће ни добити. Пре месец дана, када је први пут поменуто да би могао да преузме Орлове, рекао је да од тога нема ништа, јер је он „вечити кандидат“.

Бивши тренер Партизана, са којим је остварио највеће успехе у каријери, преговоре је претходних дана водио са Ненадом Бјековићем, потпредседником ФСС-а. Некада су били најближи сарадници, па неколико година нису ни разговарали, а сада су „осуђени“ да поново буду тесно сарађују, због потребе репрезентације Србије.

Тумбаковић би требало у уторак да буде званично представљен јавности као нови селектор, када ће дати и одговоре на нека битна питања која се тичу репрезентације, почев од тога да ли ће се његовим именовањем вратити у састав и Лука Миливојевић, Матија Настасић, Марко Грујић, фудбалери који су били у сукобу са претходним селектором Младеном Крстајићем.

Тежак посао чека Тумбаковића, јер ће на клупи Орлова дебитовати 7. септембра против Португалије у Београду, а то је меч који не сме никако да се изгуби, ако се жели пласман на Европско првенство освајањем неког од прва два места у квалификационој групи.

Поред Љубише Тумбаковића од дана када је смењен Младен Крстајић, као кандидати за селектора помињали су се и Радомир Антић, Вељко Пауновић, Славиша Јокановић, Владимир Ивић, Драган Стојковић… Са некима од њих су челници ФСС-а разговарали, али на крају је остао Тумбаковић као једина реална опција. И добио је данас акламативну подршку Извршног одбора.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »