Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
Administrator 01/07/2019

Извршни одбор ФС Србије на данашњој седници заказаној за 13 часова у Старој Пазови именоваће Љубишу Тумбаковића за селектора А репрезентације. Прошле недеље на седници Одбора за хитна питања одлучено је да се поверење укаже Тумбаковићу с којим су претходних дана обављени завршни разговори, постигнут је договор и преостало је само озваничење.

Очекује се да доскорашњи први стручњак Црне Горе добије једногласну подршку чланова фудбалске врхушке. Од смене Младена Крстајића 13. јуна преовладао је став да би руковођење државним тимом требало да преузме искусан стручњак са одличним увидом у потенцијал наших репрезентативаца и знањем да Орлове одведе на ЕП 2020.

Испоштована је процедура па је Љубишу Тумбаковића званично на функцију селектора предложио Стручни одбор ФСС. Председник тог органа Илија Петковић и чланови Ненад Бјековић, Зоран Филиповић, Момчило Вукотић и Марко Пантелић постигли су пуну сагласност да најтрофејни тренер у историји Партизана најзад седне на клупу државног тима.

Тумбаковићева промоција предвиђена је за уторак. Очекује се да нови селектор том приликом објави имена тренера у стручном штабу, извесно је да ће наставити дугогодишњу сарадњу са професором Александром Јанковићем, док остала имена за сада нису позната јавности.

Нови селектор дебитоваће на клупи Орлова 7. септембра против Португалије на стадиону „Рајко Митић” (20,45). Окупљање репрезентативаца заказано је пет дана раније. Другу утакмицу у термину при крају лета Србија ће одиграти 10. септембра против Луксембурга у истоименом граду (20,45).

Нашој репрезентацији остало је још пет утакмица до краја квалификација за ЕП 2020. Уколико наш државни тим не освоји једно од прва два места остаће му шанса да се пласира на континенталну смотру преко баража избореног освајањем првог места у групи Ц дивизије Лиге нације.

Спортски Журнал.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »