Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
Administrator 01/07/2019

Izvršni odbor FS Srbije na današnjoj sednici zakazanoj za 13 časova u Staroj Pazovi imenovaće Ljubišu Tumbakovića za selektora A reprezentacije. Prošle nedelje na sednici Odbora za hitna pitanja odlučeno je da se poverenje ukaže Tumbakoviću s kojim su prethodnih dana obavljeni završni razgovori, postignut je dogovor i preostalo je samo ozvaničenje.

Očekuje se da doskorašnji prvi stručnjak Crne Gore dobije jednoglasnu podršku članova fudbalske vrhuške. Od smene Mladena Krstajića 13. juna preovladao je stav da bi rukovođenje državnim timom trebalo da preuzme iskusan stručnjak sa odličnim uvidom u potencijal naših reprezentativaca i znanjem da Orlove odvede na EP 2020.

Ispoštovana je procedura pa je Ljubišu Tumbakovića zvanično na funkciju selektora predložio Stručni odbor FSS. Predsednik tog organa Ilija Petković i članovi Nenad Bjeković, Zoran Filipović, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić postigli su punu saglasnost da najtrofejni trener u istoriji Partizana najzad sedne na klupu državnog tima.

Tumbakovićeva promocija predviđena je za utorak. Očekuje se da novi selektor tom prilikom objavi imena trenera u stručnom štabu, izvesno je da će nastaviti dugogodišnju saradnju sa profesorom Aleksandrom Jankovićem, dok ostala imena za sada nisu poznata javnosti.

Novi selektor debitovaće na klupi Orlova 7. septembra protiv Portugalije na stadionu „Rajko Mitić” (20,45). Okupljanje reprezentativaca zakazano je pet dana ranije. Drugu utakmicu u terminu pri kraju leta Srbija će odigrati 10. septembra protiv Luksemburga u istoimenom gradu (20,45).

Našoj reprezentaciji ostalo je još pet utakmica do kraja kvalifikacija za EP 2020. Ukoliko naš državni tim ne osvoji jedno od prva dva mesta ostaće mu šansa da se plasira na kontinentalnu smotru preko baraža izborenog osvajanjem prvog mesta u grupi C divizije Lige nacije.

Sportski Žurnal.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »