Нови селектор Србије Љубиша Тумбаковић у Лондону разговарао с капитеном Кристал Паласа.

Лука Миливојевић поново у репрезентацији Србије. Врло реално, и то већ од меча с Португалијом 7. септембра, ако је судити по фотографијама објављеним на званичним гласилима Фудбалског савеза Србије.

Наиме, нови селектор Србије Љубиша Тумбаковић и спортски директор репрезентације Владимир Матијашевић посетили су Лондон и разговарали с Миливојевићем, али и Александром Митровићем, нападачем Фулама.
“Један део наших приоритета био је да разговарамо са свим играчима. И прича је била спонтана, ништа ми нисмо ни обећавали ни од њих нешто тражили, једноставно смо разговарали. И добро је било. Погледали смо најпре утакмицу Кристал Палас – Евертон. Лука Миливојевић је, како би ми тренери рекли, “газда” у екипи. Прилагодио је свој начин игре задацима које му тренер поставља. Био је врло убедљив, види се да је то тек прва такмичарска утакмица и постојала је бојазан код обе екипе да се не изгуби. Евертон је овог лета за једно појачање издвојио 60 милиона евра, то Кристал Палас себи не може да приушти. Али генерално утисак је да је Лука био један од најбољих играча у својој екипи. Разговарали смо после са Луком Миливојевићем и Александром Митровићем, а онда смо сутрадан гледали дуел Манчестер Јунајтед – Челси и имали један веома пријатан разговор и са Немањом Матићем. Морам да кажем да смо пуни позитивних утисака после тог нашег опсервирања у Енглеској”, рекао је Тумбаковић после гостовања у Енглеској.

Оптимиста је и спортски дитректор репрезентације Владимир Матијашевић.
“Разговарали смо о предстојећем окупљању које нас очекује у септембру, селектор Тумбаковић је изнео своје планове и очекивања, ставили смо ад акта неке ствари и идемо даље, тако да се надам, да ће сви бити на окупу. Оптимисти смо пред меч са Португалијом, са добром атмосфером можемо да остваримо добар резултат. Причали смо наравно са Луком Миливојевићем, он је расположен, нисмо се враћали на неке теме, селектор Љубиша Тумбаковић је инсистирао да гледамо у будућност, да направимо заједно добру атмосферу. Морамо да приближимо публику репрезентацији, јер ово није клуб, него репрезентација свих нас, треба да сви будемо као један, публика, новинари, играчи… Надам се да ће повратак играча утицати позитивно и да ће публика доћи да подржи репрезентацију“, изјавио је Владимир Матијашевић.

Подсетимо, Миливојевић је изјављивао да неће играти за Орлове док је селектор Младен Крстајић, али како је после дебакла у Украјини он смењен, стекли су се услови да једног од најстандарднијих играча Премијер лиге гледамо у дресу с државним грбом.

Кад је преузимао функцију селектора, Тумбаковић је најавио да ће обавити разговоре са свим потенцијалним репрезентативцима, и очигледно је прешао са речи на дела, па није искључено да на списку за меч с Португалијом буде још неко од „отписаних“, а ту пре свих мислимо на Матију Настасића, који је такође имао великих проблема у комуникацији с бившим селектором.
“Већ ове недеље планирамо да посетимо групу играча, који играју у Немачкој, а то су Мијат Гаћиновић, Филип Костић и Матија Настасић. И надам се једном коректном разговору, упознавању. До сада смо обавили разговоре са преко 30 играча, са некима смо се видели у Београду, и морам да кажем да су сви веома коректно прихватили разговор, све као увод у оних десет дана заједничког боравка који нас очекује у септембру. Жеља нам је да, како се време приближава, тај психолошки моменат подигнемо на резултатски који треба да остваримо и морам да истакнем да сви играчи то лепо прихватају”, задовољан је селектор Љубиша Тумбаковић.

МоззартСпорт

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »