Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
Administrator 15/08/2019

Novi selektor Srbije Ljubiša Tumbaković u Londonu razgovarao s kapitenom Kristal Palasa.

Luka Milivojević ponovo u reprezentaciji Srbije. Vrlo realno, i to već od meča s Portugalijom 7. septembra, ako je suditi po fotografijama objavljenim na zvaničnim glasilima Fudbalskog saveza Srbije.

Naime, novi selektor Srbije Ljubiša Tumbaković i sportski direktor reprezentacije Vladimir Matijašević posetili su London i razgovarali s Milivojevićem, ali i Aleksandrom Mitrovićem, napadačem Fulama.
“Jedan deo naših prioriteta bio je da razgovaramo sa svim igračima. I priča je bila spontana, ništa mi nismo ni obećavali ni od njih nešto tražili, jednostavno smo razgovarali. I dobro je bilo. Pogledali smo najpre utakmicu Kristal Palas – Everton. Luka Milivojević je, kako bi mi treneri rekli, “gazda” u ekipi. Prilagodio je svoj način igre zadacima koje mu trener postavlja. Bio je vrlo ubedljiv, vidi se da je to tek prva takmičarska utakmica i postojala je bojazan kod obe ekipe da se ne izgubi. Everton je ovog leta za jedno pojačanje izdvojio 60 miliona evra, to Kristal Palas sebi ne može da priušti. Ali generalno utisak je da je Luka bio jedan od najboljih igrača u svojoj ekipi. Razgovarali smo posle sa Lukom Milivojevićem i Aleksandrom Mitrovićem, a onda smo sutradan gledali duel Mančester Junajted – Čelsi i imali jedan veoma prijatan razgovor i sa Nemanjom Matićem. Moram da kažem da smo puni pozitivnih utisaka posle tog našeg opserviranja u Engleskoj”, rekao je Tumbaković posle gostovanja u Engleskoj.

Optimista je i sportski ditrektor reprezentacije Vladimir Matijašević.
“Razgovarali smo o predstojećem okupljanju koje nas očekuje u septembru, selektor Tumbaković je izneo svoje planove i očekivanja, stavili smo ad akta neke stvari i idemo dalje, tako da se nadam, da će svi biti na okupu. Optimisti smo pred meč sa Portugalijom, sa dobrom atmosferom možemo da ostvarimo dobar rezultat. Pričali smo naravno sa Lukom Milivojevićem, on je raspoložen, nismo se vraćali na neke teme, selektor Ljubiša Tumbaković je insistirao da gledamo u budućnost, da napravimo zajedno dobru atmosferu. Moramo da približimo publiku reprezentaciji, jer ovo nije klub, nego reprezentacija svih nas, treba da svi budemo kao jedan, publika, novinari, igrači… Nadam se da će povratak igrača uticati pozitivno i da će publika doći da podrži reprezentaciju“, izjavio je Vladimir Matijašević.

Podsetimo, Milivojević je izjavljivao da neće igrati za Orlove dok je selektor Mladen Krstajić, ali kako je posle debakla u Ukrajini on smenjen, stekli su se uslovi da jednog od najstandardnijih igrača Premijer lige gledamo u dresu s državnim grbom.

Kad je preuzimao funkciju selektora, Tumbaković je najavio da će obaviti razgovore sa svim potencijalnim reprezentativcima, i očigledno je prešao sa reči na dela, pa nije isključeno da na spisku za meč s Portugalijom bude još neko od „otpisanih“, a tu pre svih mislimo na Matiju Nastasića, koji je takođe imao velikih problema u komunikaciji s bivšim selektorom.
“Već ove nedelje planiramo da posetimo grupu igrača, koji igraju u Nemačkoj, a to su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Matija Nastasić. I nadam se jednom korektnom razgovoru, upoznavanju. Do sada smo obavili razgovore sa preko 30 igrača, sa nekima smo se videli u Beogradu, i moram da kažem da su svi veoma korektno prihvatili razgovor, sve kao uvod u onih deset dana zajedničkog boravka koji nas očekuje u septembru. Želja nam je da, kako se vreme približava, taj psihološki momenat podignemo na rezultatski koji treba da ostvarimo i moram da istaknem da svi igrači to lepo prihvataju”, zadovoljan je selektor Ljubiša Tumbaković.

MozzartSport

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »