Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Орловима ће бити потребан Марко Дмитровић из првог меча у Лисабону уколико желе да се ухвате у коштац са Португалијом, појачаном ведетом светског фудбала – Кристијаном Роналдом

Партије чувара мреже Србије Марка Дмитровића у Примери, испред гола Еибара, дају наду да је дуго сањан сан да неки од великана европског фудбала падне у гротлу стадиона ,,Рајко Митић” коначно може бити реалност.

– Не бих волео да будем играч утакмице, већ да будем неоцењен и да немам посла на дуелу са Португалијом. Желим да саиграчи реше меч – прижељкује Марко Дмитровић.

Колико Србија може против шампиона Европе и победника Лиге нација?

– Најбитније је да свако од нас буде спреман и да истрчи на терен максимално концентрисан и мотивисан, јер знамо да је меч можда и пресудан за нас. Ако не тако, онда може да преокрене стање у групи.

Како се припремате за овако битне мечеве?

– Што је већи квалитет играча, краћа је анализа. Кристијано Роналдо је један од најбољих на свету, може из сваке позиције да угрози гол. Анализирамо тактичке ствари, поред Роналда, одскачу Бернардо Силва и млади Феликс. Из Зато је ово и најлакша утакмица за припрему.

Анализирате ли, барем, пенале?

– Врхунски играчи могу да шутну пенал у било коју страну. На последњи корак промене правац. Анализира се у коју страну чешће шутира. Мада ја лично увек идем на осећај. Имам у глави у глави у коју шутира и стил шутирања, али ако осетим да ће да промени страну слушам осећај.

У коју ћете се бацити бацити при могућем извођењу Роналда?

– Прво треба да играм ја, али и Роналдо. Надам да неће бити пенала. Ако га и буде видећу од залета и покрета Португалца у коју да се бацим, секунда ће одлучити.

У Лисабону Португалија је деловала озбиљније по изласку из игре Роналда?

– Слажем се. Кад вратим филм у Лисабону били су далеко опаснији без њега, играли су разноврсније у нападу. Кад је он у шпицу све иде на њега. Тад је лакше чувати га удвоје га дефанзивци.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »