Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Продата 41.000 улазница

Огромно искуство, више од 1.000 утакмица које је водио у каријери, како је сам рекао, а опет, Љубиша Тумбаковић има трему пред меч са Португалијом! Биће то његов деби на клупи репрезентације Србије, први меч, а одмах против првака Европе, приде уз мач над главом, јер не сме да се изгуби.

Све кад се сабере, неће бити лако Тумбаковићу, добио је у руке врућ кромпир, али и њему душу греје податак да је до данас продато чак 41.000 улазница за утакмицу!
“Није коректно причати да дебитује у овим годинама (смех), јер сам водио више од 1.000 утакмица у каријери. Имам трему, увек сам је и имао, али је под контролом. Не постоји човек који нема трему. Ко од нас тренера каже да је нема – није искрен”, истакао је Тумбаковић на конференцији за новинаре пред сутрашњи меч са Португалијом (20.45).

Податак да ће Маракана сутра вече бити дупке пуне изненадила је и Тумбаковића и људе у савезу. И наметнула свима додатну обавезу да добром и поштеном игром узврате навијачима на поверењу.
“То је сјајна прича! Када смо причали на ту тему, нико није ни размишљао о тој суми. Били смо пресрећни да на стадион дође 20-25.000 људи. У реду, један од разлога је Роналду, као и Португалија, али нешто се ново и код нас дешава, а не мислим само на новог селектора. И људи то желе да виде. Наша је одговорност, када смо добили толико поверење, када се народ приближио репрезентацији, да то буде двосмерно, да људи то препознају и да нас подигну на терену”.

Мало је времена, баш мало имао Тумбаковић да упозна играче са својим захтевима, фудбалском филозофијом и да припреми тим за најтежи меч у квалификацијама. Признаје селектор, било је до скоро дилема око састава, формације, али је то временом разрешио.
“Имао сам слатке муке око тима, јер не сме да се погреиши. Играмо мини лигу у преосталих пет утакмица и свака грешка, ако се добро не организујеш или не направиш најбољи тим, скупо кошта и нема времена да се поправи. Имао сам дилему око састава и формације још и пре два и по месеца и почео да рамишљам шта и како да радим. Све се искристалисало и мислим да имам испред себе јасну слику ко ће да игра против Португалије”.

Сјајан тим, односно, сјајне појединце има ривал. Али, као што је рекао и Фернандо Сантош, сутра увече ће победу однети боља екипа.
“Један играч може да допринесе крајњем резултату али то није одлучујуће. Португалија има сјајне појединце, али имамо их и ми. Ако Бернардо Силва каже да је Душан Тадић један од најбољих фудбалера света, онда је то тако, треба му веровати. То је реално”.

Иако је Португалија првак Европе и шампион Лиге нација, Тумбаковић је додао још два детаља, да нагласи колико тежак посао чека Орлове.
“Они су последњи пораз доживели на Светском првенству од Уругваја. Нису изгубили 15 утакмица у низу. Поред тога, последњи гол из игре су примили у септембру прошле године. Али, спремни смо, снимали смо где су им врлине, мане, како улазе у игру, све детаље и направили модел игре како да то искористимо”, истакао је Љубиша Тумбаковић.

Није желео српски селектор да оцени да ли је данашњи састав Србије уједно најбољи тим који је икада тренирао.
“Тренирао сам и раније сјајне играче, још на почетку тренерске каријере. Када бих дао директан одговор, не би био тачан, умањио бих неком вредност. Данас је ту Тадић, а онда је био Пеђа Мијатовић. Не бих се упуштао у ту причу”, признао је Тумбаковић.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »