fbpx

Дебитант на клупи Орлова рачуна на проверене снаге

Времена није било довољно за неке велике промене. Практично су Љубиша Тумбаковић и репрезентативци Србије тек почели да се упознају на овим припремама за меч са Португалијом. И зато је разумљиво зашто је и селектор Орлова, на неки начин, најавио да ће се ослонити у овој “бити ил’ не бити” утакмици на проверене снаге.

Тумбаковић је на конференцији за новинаре дан уочи меча рекао да је пробао у тих пет дана припрема да задржи у игри оно што је било добро у претходном периоду, а да промени оно што би могло боље.

Тумбаковић пред деби: Имам трему, али је под контролом! Знам тим за Португалце

Имао је дилему и око састава и око формације. Рекао је да је и то искристалисао. И по свим најавама, послаће на терен оно најбоље што Србија у овом тренутку има, без неких експеримената.

Очекује се да Тумбаковић крене у формацији 4-2-3-1, која је последњих година била најчешће коришћена када су Орлови у питању.

Дмитровић је сигуран на голу, десно ће бити Рукавина, лево Коларов, као већ увежбан тандем бекова. У средини би требало да заиграју Миленковић и повратник у састав Србије Настасић.

Испред њих тандем из Енглеске Миливојевић – Матић, док ће најофанзивнији везиста и креатор игре бити Тадић. По левом боку шпартаће Костић, за којег Тумбаковић тврди да је “звер” од играча, брз и физички изузетно моћан, да може без проблема да покрива целу леву страну. На десном боку очекује се да Гаћиновић добије прилику испред Лазовића.

Место у шпицу је резервисано за Митровића, најубојитијег српског репрезентативца, који је у топ форми, са пет голова у пет кола за Фулам у новој сезони Чемпионшипа.

На доста сличан начин је Србија играла и у Лисабону против Португалије, са мало другачијим саставом и успела да освоји бод. Овог пута неће бити ту Максимовића, који је због повреде морао да се захвали на позиву селектору.

Србија (4-2-3-1): Дмитровић – Рукавина, Миленковић, Настасић, Коларов – Миливојевић, Матић – Гаћиновић, Тадић, Костић – Митровић.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »