Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop

Српски селектор анализирао ситуацију уочи новог теста за српске репрезентативце

Све је јасно: Србија се потпуно окреће мартовском баражу за Европско првенство. Потврдио је и селектор Љубиша Тумбаковић да ће преостале утакмице у квалификацијама послужити као тест, као вежба и уигравање за финални окршај у Лиги нација.

Уочи сутрашњег меча са Луксембургом на стадиону Жози Бартел српски селектор је најавио тотално измењен тим у односу на онај који је доживео бродолом у суботу на Маракани против Португалије (2:4).
“Резултат претходне утакмице је дефинисао наш правац за наредна четири меча. Биће сутра много промена у тиму. Сигурно ћу искористити прилику да видим неке играче које сам имао прилику да видим само на тренинзима. Имаћемо репрезентацију која јесте тим Србије, али неће бити она која је играла са Португалијом. Биће јако много измена”, открио је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Луксембургу.

Српски селектор, међутим, сматра да некакав драстични рез, какав јавност прижељкује, није потребан Орловима.
“Могу само да се делимично сложим. Ја волим младе играче, они доносе нову енергију и нешто ново, али то важи пре свега за клуб. Када је репрезентација у питању, основно опредељење мора да буде да играју – најбољи. Е, сад, тај рез о којем говоримо може да буде само у смислу да ли су ови позвани играчи заиста најбољи, а не да их гледамо кроз године”.

Имао је одговор Тумбаковић и на констатацију да је Србија против Португалије играла споро и без агресивности на терену.
“То је била тек прва наша заједничка утакмица и то против првака Европе. Није алиби, али реч је о екипи која годину дана није примила гол из игре, а ми смо у томе успели. У првом полувремену смо играли онако како је требало. Да нисмо примили онакав гол, били бисмо задовољни, иако је лопта можда превише ишла у назад. Чим смо у другом делу кренули стихијски напред, видели смо шта се догодило. Морамо да више чувамо лопту, то ради цео свет, али све је то процес који траје, који тражи времена”.

Само респект има српски селектор за сутрашњег противника, Луксембург, који је на табели квалификационе групе испред нашег тима.
“Од Украјине су изгубили 1:0 у гостима, а у надокнади код куће. Сада су испред нас. Тешко примају голове, мада их тешко и постижу. Имају свој циљ, а то је да буду трећи у групи и да остваре најбољи резултат у квалификацијама у историји. Није ово више онај Луксембург као некада, којег су наши клубови и селекције лако побеђивали. Имају озбиљне играче, за велике клубове. Биће ово озбиљна борба, али ако желиш резултат, а ми желимо, мораш мало да се напнеш”, констатовао је Тумбаковић.

Најбољи стрелац репрезентације Србије Александар Митровићтврди да Орловима не недостаје мотива за сутрашњи меч.
“Када играш за своју земљу, за своју репрезентацију, то је довољан мотив, никакав додатни није потребан. Сигурно је да нисмо у најбољој ситуацији, осећај није најбољи после пораза од Португалије, али сви имамо жељу да добијемо утакмицу”.

Као и остали у српском табору, Митровић је такође бацио пешкир када су квалификације у питању.
“Ово је нови почетак, нови селектор, кренули смо од нуле и никада није лако. Налазимо се у тешкој ситуацији, ништа више не зависи само од нас и то изазива горак укус у устима. Ипак, на нама је одиграмо најбоље што можемо последње утакмице у квалификацијама, да дамо све од себе, да се уиграмо што боље можемо, па ћемо видети у марту шта ће да се деси. Мислим да у том баражу имамо чему да се надамо, да имамо за шта да играмо у наредних шест месеци”, поручио је Александар Митровић, који је истакао и да је атмосфера у репрезентацији изванредна и да су односи међу играчима и стручним штабом на највишем нивоу.

Без обзира на разочарање због лоших игара репрезентације у квалификацијама за Европско првенство, биће српских навијача на трибинама и у Луксембургу. Група од неколико Срба из Немачке дошла је вечерас и на тренинг Орлова, да пружи подршку фудбалерима пред сутрашњи меч. Интересовање за меч у Луксембургу није велико, али неко ће навијати и за Србију…

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »