Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
BELI ORAO SRBIJA 09/09/2019

Srpski selektor analizirao situaciju uoči novog testa za srpske reprezentativce

Sve je jasno: Srbija se potpuno okreće martovskom baražu za Evropsko prvenstvo. Potvrdio je i selektor Ljubiša Tumbaković da će preostale utakmice u kvalifikacijama poslužiti kao test, kao vežba i uigravanje za finalni okršaj u Ligi nacija.

Uoči sutrašnjeg meča sa Luksemburgom na stadionu Žozi Bartel srpski selektor je najavio totalno izmenjen tim u odnosu na onaj koji je doživeo brodolom u subotu na Marakani protiv Portugalije (2:4).
“Rezultat prethodne utakmice je definisao naš pravac za naredna četiri meča. Biće sutra mnogo promena u timu. Sigurno ću iskoristiti priliku da vidim neke igrače koje sam imao priliku da vidim samo na treninzima. Imaćemo reprezentaciju koja jeste tim Srbije, ali neće biti ona koja je igrala sa Portugalijom. Biće jako mnogo izmena”, otkrio je Tumbaković na konferenciji za novinare u Luksemburgu.

Srpski selektor, međutim, smatra da nekakav drastični rez, kakav javnost priželjkuje, nije potreban Orlovima.
“Mogu samo da se delimično složim. Ja volim mlade igrače, oni donose novu energiju i nešto novo, ali to važi pre svega za klub. Kada je reprezentacija u pitanju, osnovno opredeljenje mora da bude da igraju – najbolji. E, sad, taj rez o kojem govorimo može da bude samo u smislu da li su ovi pozvani igrači zaista najbolji, a ne da ih gledamo kroz godine”.

Imao je odgovor Tumbaković i na konstataciju da je Srbija protiv Portugalije igrala sporo i bez agresivnosti na terenu.
“To je bila tek prva naša zajednička utakmica i to protiv prvaka Evrope. Nije alibi, ali reč je o ekipi koja godinu dana nije primila gol iz igre, a mi smo u tome uspeli. U prvom poluvremenu smo igrali onako kako je trebalo. Da nismo primili onakav gol, bili bismo zadovoljni, iako je lopta možda previše išla u nazad. Čim smo u drugom delu krenuli stihijski napred, videli smo šta se dogodilo. Moramo da više čuvamo loptu, to radi ceo svet, ali sve je to proces koji traje, koji traži vremena”.

Samo respekt ima srpski selektor za sutrašnjeg protivnika, Luksemburg, koji je na tabeli kvalifikacione grupe ispred našeg tima.
“Od Ukrajine su izgubili 1:0 u gostima, a u nadoknadi kod kuće. Sada su ispred nas. Teško primaju golove, mada ih teško i postižu. Imaju svoj cilj, a to je da budu treći u grupi i da ostvare najbolji rezultat u kvalifikacijama u istoriji. Nije ovo više onaj Luksemburg kao nekada, kojeg su naši klubovi i selekcije lako pobeđivali. Imaju ozbiljne igrače, za velike klubove. Biće ovo ozbiljna borba, ali ako želiš rezultat, a mi želimo, moraš malo da se napneš”, konstatovao je Tumbaković.

Najbolji strelac reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrovićtvrdi da Orlovima ne nedostaje motiva za sutrašnji meč.
“Kada igraš za svoju zemlju, za svoju reprezentaciju, to je dovoljan motiv, nikakav dodatni nije potreban. Sigurno je da nismo u najboljoj situaciji, osećaj nije najbolji posle poraza od Portugalije, ali svi imamo želju da dobijemo utakmicu”.

Kao i ostali u srpskom taboru, Mitrović je takođe bacio peškir kada su kvalifikacije u pitanju.
“Ovo je novi početak, novi selektor, krenuli smo od nule i nikada nije lako. Nalazimo se u teškoj situaciji, ništa više ne zavisi samo od nas i to izaziva gorak ukus u ustima. Ipak, na nama je odigramo najbolje što možemo poslednje utakmice u kvalifikacijama, da damo sve od sebe, da se uigramo što bolje možemo, pa ćemo videti u martu šta će da se desi. Mislim da u tom baražu imamo čemu da se nadamo, da imamo za šta da igramo u narednih šest meseci”, poručio je Aleksandar Mitrović, koji je istakao i da je atmosfera u reprezentaciji izvanredna i da su odnosi među igračima i stručnim štabom na najvišem nivou.

Bez obzira na razočaranje zbog loših igara reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, biće srpskih navijača na tribinama i u Luksemburgu. Grupa od nekoliko Srba iz Nemačke došla je večeras i na trening Orlova, da pruži podršku fudbalerima pred sutrašnji meč. Interesovanje za meč u Luksemburgu nije veliko, ali neko će navijati i za Srbiju…

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »