Уз Милинковић Савића одскочили Митровић, Радоњић, па и голман Дмитровић

МАРКО ДМИТРОВИЋ 7 – Добра партија српског голмана. У првом полувремену је зауставио опасан ударац Родригезаглавом, а у другом спречио изједначење код шута Винсента Тилија. Све што је било до њега одрадио је квалитетно, код гола домаћина није могао ништа да учини.

АНТОНИО РУКАВИНА 6 – Иако је по вокацији офанзивни бек, на овој утакмици није много ишао напред, поготово у другом полувремену. Могуће је да је то била одлука селектора. У одбрани је знао Родригез да му побегне, док је играо по боку у првом полувремену.

УРОШ СПАЈИЋ 6 – Повијала се одбрана Србије у једном делу другог полувремена, Луксембург је нападао, лопту су нападачи добијали у ноге усред шеснаестерца, али у неким случајевима њихова неокретност, једном Дмитровић, једном и непрецизност, спречили су још неки погодак. Јасно је да Спајићу много више прија клупски фудбал, где из недеље у недељу игра редовно.

НИКОЛА МАКСИМОВИЋ 6 – Против Португалије је био по десном боку, вечерас централно лево… То тумбање одбране се и те како осећа у издањима последње линије Србије. Слично као и Спајић, могао је боље у постављању и затварању напада Лускембурга кроз средину, али победа ће отерати у заборав и ово скромније издање.

АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ 6 – У првом полувремену је ишао напред много више него у другом, али без учинка. Његове лопте нису биле опасне по гол Луксембурга, док је у другом делу меча углавном био на нашој половини терена и са те стране домаћи нису успели да направе неку озбиљнију акцију.

ЛУКА МИЛИВОЈЕВИЋ 6,5 – Још једно солидно издање, мада је Луксембург умео да направи проблеме и кроз средину, поготово је “десетка” Тил знао да прогура лопту по централи до нападача. Имао је Миливојевић бољих игара и имаће их…

САША ЛУКИЋ до 61. минута 6,5 – Улога му је била да буде спона између линија и тај посао је одрадио солидно. Није се истакао неким спектакуларним потезима, а није имао ни веће киксеве. Што би се рекло, неупадљиво, самим тим – коректно.

АДЕМ ЉАЈИЋ 6,5 – Много хтео, много покушао, али недостајало је конкретнијих потеза. У првом полувремену играо је по десној страни, што је баш реткост у његовој каријери. Био је нешто опаснији у другом делу, када је прешао лево, а опет, без створене опасности пред голом Луксембурга.

СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ-САВИЋ до 81. минута 7,5 – Најбоље што смо од њега видели до сада у дресу А репрезентације. Било је упадљиво колико је и саиграчима јасно ко је “газда” на терену, свака лопта је ишла на њега, а он их је тако делио да је уписао две асистенције. Штета је што се по позицији доста судара са Тадићем, да ли је икако могуће наћи систем игре са њима двојицом заједно на терену?

АЛЕКСАНДАР КАТАИ до 46. минута 6 – Недостајало је конкретности у његовој игри. Било је ситуација када је могао боље да одигра завршни пас или да гурну лопту у простор захукталом Коларову, али није бирао баш најбоља решења.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ 8 – Све је већ речено у извештају. Са 25 година, са нова два поготка, постао је један од најбољих стрелаца у историји репрезентације. Практично све што је дотакао у шеснаестерцу Луксембурга, претворио је у гол. Дрес државног тима увек буди најбоље у њему.

ИЗМЕНЕ

НЕМАЊА РАДОЊИЋ од 46. минута 7,5 – Постигао је првенац у дресу репрезентације и то на врло леп начин и за то заслужује честитке. Штета је што је у два наврата био бржи од лопте, па једном улетео у офсајд, јер је могао да дода макар још један погодак. Брзином је натерао чак и публику да уздише у одушевљењу.

МИЈАТ ГАЋИНОВИЋ од 61. минута 6,5 – Добио је прилику у другом полувремену у средини терена, уместо СашеЛукића, одиграо неколико добрих лопти унапред, да су саиграчи били умешнији, могао је да има и асистенцију у статистици.

НЕМАЊА МАТИЋ од 81. минута- Премало на терену да би био оцењен.

СЕЛЕКТОР

ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ 7 – Добио је оно што је желео: добрано је изменио тим у односу на Португалију, дао је шансу неколицини нових играча, који су му даровали прву победу на клупи репрезентације. Позитивно је што није дозволио екипи да падне и отаља посао после пораза од пре четири дана и тако упише неки нови кикс, већ је Србија изгледала мотивисано за игру, што се и види по резултату. Виде се обриси игре коју Тумбаковић жели да форсира, али види се и да ће требати доста времена да је његови пулени савладају и њом овладају. Кратак пас, посед, заштитни знак већ 20 и кусур година.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »