“Највећа група ових играча ће бити поново овде, пратимо оне који су нам интересантни”, каже селектор

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је је његова екипа играла квалитетно у данашњој победи над Луксембургом од 3:1, али да је било и много пропуста.

Такође, селектор Тумбаковић истиче да је важно да се кроз победе гради атмосфера у екипи, а најавио је да ће за следећи циклус задржати окосницу тима. Сада када делује да су мале шансе у овим квалификацијама, најважније је направити систем игре.
“Не могу да кажем да је било доста добро, али је било квалитетно. Било је и пуно пропуста. Предстоји озбиљан рад кроз октобарско и новембарско окупљање како бисмо унапредили оно што је добро, а елиминисали оно што је лоше”, рекао је Тумбаковић новинарима после утакмице Луксембургу.

Србија је победила Луксембург са 3:1, али не може се рећи да је посебно блистала.
“Увек је лепо када се победи, са сваком победом се ствара боља атмосфера. Ово је подстрек да убудуће имамо лепшу атмосферу. Немамо прву или другу екипу, све су ово репрезентативци, а тим прилагођавамо по ономе против кога играмо. Све су то играчи репрезентације, имају одговорност и обавезу. Вероватно ће свако наше дуже битисање заједно биће квалитетније и боље”, казао је Тумбаковић.

По његовим речима, “дуг је пут” у стварању препознатљивог стила.
“Дуг је пут до стварања препознатљиве и квалитетне игре. Тешко да смо могли да направимо нешто за седам дана. Нешто смо показали и против Португалије од онога шта желимо, а сада смо и против слабијег показали квалитет”, навео је селектор Србије.

Најавио је да ће за следећи циклус задржати окосницу тима, али и да постоји могућност да се позову неки нови играчи.
“Највећа група ових играча ће бити поново овде. Пратимо све играче који су нам интересантни. Постоји могућност да се појави неко ко је у датом моменту у форми и може да помогне репрезентацији”, казао је он.

Похвално је говорио о Луксембургу.
“Скаутирали смо Луксембург. То више није Луксембург из оног периода из кога га знамо. Луксембург има јако добру игру. Нису нас изненадили, имали су своје предност, али мислим да је Србија бољи тим овог момента”, рекао је Тумбаковић.

Репрезентација Србије ће следећу утакмицу играти 14. октобра против Литваније у Вилњусу.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »