Предстојећи бараж Лиге нација, утакмица над свим утакмицама за репрезентацију Србије у 2020. години можда донесе и једно изненађење. Селектор Љубиша Тумбаковић открио је да размишља да под заставу позове и – Бранислава Ивановића.

Један од најбољих играча Зенита је бриљирао јесенас у руском првенству, а репрезентацији Србије „гори“ у одбрани, која је примила најмање по гол на свакој утакмици неуспешних квалификација за Европско првенство.

Иако је Ивановић отишао из репрезентације под чудним околностима, након Мундијала у Русији, а претходно му је без објашњења скинута капитенска трака, Тумбаковић је у интервјуу за Политику рекао да не види ниједан проблем да се дефанзивац Зенита врати у државни тим.
„Наравно да размишљам о Браниславу Ивановићу. Знам да је ово веома комплексно питање, али говоримо о потенцијалу играча који данас игра у једној од најјачих европских лига, где је још капитен и лидер екипе Зенита. Што се мене тиче, не видим никакав проблем око повратка Ивановића, са којим имам одличан однос. Имам и потпуну аутономију у раду и одлучивању“, рекао је Тумбаковић.

На директно питање да ли ће позвати Ивановића за бараж са Норвешком 26. марта, селектор Орлова је одговорио:
„Размишљам и у том правцу. До тада има још доста времена, а наше одлуке морају да буду брзе, тачне и пре свега у интересу српског фудбала, а не неког појединца“.

Открио је Тумбаковић и да би током следеће недеље требало да се коначна сазна да ли ће се Зоран Мирковић прикључити стручном штабу репрезентације.
„Он је моја велика жеља. Једног момента се осамосталио у раду и поштујем такву одлуку, јер је заиста реч и некоме ком предвиђам блиставу тренерску каријеру. Надам се позитивном одговору са његове стране, а све би требало да буде познато током идуће недеље“, саопштио је Тумбаковић.

Општа мобилизација свих расположивих снага за бараж…

(Моззартспорт)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »