Beli Orlovi Onlineshop
Beli Orlovi Onlineshop
Administrator 03/03/2020

Amsterdam je centar evropskog fudbala u utorak. U najvećem gradu Holandije održava se kongres Evropske fudbalske konferedacije (UEFA).

U večernjem delu programa održan je žreb grupa za Ligu nacija, a Srbija će igrati u B diziviji, sa Mađarskom, Turskom i Rusijom. Na prvi pogled, Orlovi su mogli i mnogo bolje da prođu.

Teme su brojne, a između ostalog, već je usvojen finansijski izveštaj za 2019. godinu, kao i godišnji izveštaj o radu UEFA, kao i budžet za narednu godinu. Takođe, novi član Izvršnog komiteta UEFA je Nemac Koh Rajner.

U Amsterdamu će ujedno biti i održan žreb grupa za drugu po redu Ligu Nacija, u kojoj će Srbija ovoga puta igrati u B diviziji.

Takođe, trebalo bi da bude i reči o trenutno svetskoj temi broj jedan, uzrokovanoj širenjem korona virusa, zbog kojeg su u pojedinim evropskim zemljama odloženi i neki sportski događaji.

Postavlja se i pitanje eventualnog odlaganja mečeva plej-ofa Lige nacija, odlučujućih za plasman na Evropsko prvenstvo. Srbiju na kongresu UEFA predstavljaju predsednik FSS Slaviša Kokeza, potpredsednik Marko Pantelić i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

(Sportski Žurnal)

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

Translate »