Амстердам је центар европског фудбала у уторак. У највећем граду Холандије одржава се конгрес Европске фудбалске конфередације (УЕФА).

У вечерњем делу програма одржан је жреб група за Лигу нација, а Србија ће играти у Б дизивији, са Мађарском, Турском и Русијом. На први поглед, Орлови су могли и много боље да прођу.

Теме су бројне, а између осталог, већ је усвојен финансијски извештај за 2019. годину, као и годишњи извештај о раду УЕФА, као и буџет за наредну годину. Такође, нови члан Извршног комитета УЕФА је Немац Кох Рајнер.

У Амстердаму ће уједно бити и одржан жреб група за другу по реду Лигу Нација, у којој ће Србија овога пута играти у Б дивизији.

Такође, требало би да буде и речи о тренутно светској теми број један, узрокованој ширењем корона вируса, због којег су у појединим европским земљама одложени и неки спортски догађаји.

Поставља се и питање евентуалног одлагања мечева плеј-офа Лиге нација, одлучујућих за пласман на Европско првенство. Србију на конгресу УЕФА представљају председник ФСС Славиша Кокеза, потпредседник Марко Пантелић и генерални секретар Јован Шурбатовић.

(Спортски Журнал)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »