До сада се само нагађало, боље рећи претпостављало, од вечерас је званично – Норвешка и Србија ће утакмицу полуфинала Дивизије Ц Лиге нација одиграти без присуства публике!

Борба против вируса корона све је опсежнија, готово све европске земље редом улазе у неку врсту ванредног стања, катанац стављају на све државне институције, па самим тим стижу препоруке о одлагању или отказивању свих већих окупљања.

УЕФА се још није огласила поводом бараж утакмица Лиге нација – питање је шта све може да се догоди до 26. марта, не треба искључито ни могућност отказивања, све у зависности од ситуације и ескалације епидемије – али зато јесте норвешки Институт за јавно здравље. Та установа дала је препоруку да се сви догађаји са више од 500 учесникан одложе.

им поводом огласили су се из тамошњег Фудбалског савеза. Директор за комуникације Твед Андерсен казао је:
“Ми као организација са 370.000 чланова имамо велику друштвену одговорност. Увек је било јасно да ћемо поштоват препоруке наших власти. Помно смо пратили ситуацију и покушали да дођемо до мера које су у складу са препорукама. Прилагодићемо се, меч против Србије играћемо без публике. Здравље 27.000 људи који би тог 26. марта дошли на стадион најважније је”.

Андерсен је појаснио да одлагања за сада нема, мада је то суштински била препорука Института…
“Ми желимо да се игра 26. марта. Проналазак новог датума био би тежак посао, календар је густ. На крају крајева, пита се и УЕФА”.

Ситуација очито још није до те мере критична да би норвешка влада морала да одлуке доноси самостално и тако суспендује све остале институције, али до утакмице има више од две недеље.

Ово је тренутна одлука. Пратимо даље ситуацију…

(Моззартспорт)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »