fbpx

Старт Лиге Нација није био најбољи по селекцију коју са клупе предводи Љубиша Тумбаковић, доживљен је пораз у Москви.

Русија – Србија 3:1 (0:0) Стрелци: 1:0 – Дзјуба из једанаестерца у 48, 2:0 – Каравајев у 69, 2:1 – Митровић у 79, 3:1 – Дзјуба у 81. минуту. Стадион: ВТБ Арена. Судија: Вили Колум (Шкотска). Жутикартони: Павловић, Ни.Максимовић (Србија).РУСИЈА: Шуњин, Фернандез, Семенов (од 77. Нојштадлер), Џикија, Жирков, Зобнин, Оздојев, Јонов, Каравајев, Бакајев (од 68. Миранчук), Дзјуба.СРБИЈА: Дмитровић, Миленковић, Ни. Максимовић, Павловић (од 65. Коларов), Лазовић, Не. Максимовић, Гудељ, Костић, Милинковић Савић (од 65. Ђуричић), Тадић, Митровић.

До прве прилике на мечу стигли су Орлови, у шестом минуту е пробао ударцем главом Митровић, али није било опасности по Шуњина.

Три минута касније добра акција гостију из слободног ударца, Костић је убацио лопту, а Милинковић-Савић пробао главом, али није био прецизан.

Већ у 14. минуту Србија је могла до нове прилике, капитен Тадић није успео да шутира, а затим су Руси изблокирали Митровића. Седам минута касније Орлови су могли да воде.

Костић је прошао по левој страни, послао је лопту ка Милинковић-Савићу, који је шутирао из изгледне позиције покрај гола Шуњина.

Брзо су узвратили домаћи, преко најопаснијег појединца Дзјубе, чији је шут Дмитровићипак одбранио. Центарфор Русије је сувише лако дошао до шансе.

Како је меч одмицао попуштала је концентрација Србима, а Русија је бивала све опаснија. Имале су баћушке још једну доста добру прилику, Дзјуба је убацио лопту у шеснаестерац ка Бакајеву, али је овај промашио немогуће.

Само што је кренуло друго полувреме веома лош потез дебитанта Страхиња Павловића, скривио је првотимац Монака једанаестерац, после прекршаја на Бакајевим. Сигуран са беле тачке био је Дзјуба – 1:0.

Није се претерано мењао однос снага, па је Тумбаковић посегао за двоструком изменом, Коларов и Ђуричић су заменили Павловића и Милинковић-Савића у 65. минуту.

Само два минута касније први покушај Коларова, из слободног ударца са велике удаљености, али нови играч Интера није био прецизан.

Брзо су Руси, већ у 69. минуту, материјализовали надмоћ на терену, сада преко Каравајева, који је постигао еврогол – 2:0. Голман орлова био је заиста немоћан у тој ситуацији.

Орлови су се вратили у игру преко Александра Митровића, у 78. минуту. После лепе акције и центрашута Лазовића, нападачу Србије није било тешко да убаци лопту у гол ривала – 2:1.

Али, брзо су Руси поново имали два гола вишка, само два минута касније!? И поново је омалени Дзјуба био егзекутор, после клизања Николе Максимовића. До краја меча, вредна помена још шанса за Ђуричића, који је имао зицер, шутирао је право у голмана.

Спортски Журнал

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »