Норвешка – Србија 1:2 (0:0)

Осло – Стадион: Улевал. Гледалаца: 200. Судија: Даниеле Орсато (Италија). Помоћници: Филипо Мели и Ћиро Карбоне (Италија). ВАР судија: Масимилијано Ирати (Италија). Жути картони: Норман (Норвешка), Ристић, Миливојевић, Тадић (Србија). Стрелци: 0:1 Сергеј Милинковић-Савић у 82, 1:1 Матијас Норман у 88, 1:2 Сергеј Милинковић-Савић у 102. минуту.

НОРВЕШКА: Јарштајн, Елабделауи (од 116. Торсби), Региниусен (од 91. Штрандберг), Ајер, Алесами (од 106. Линес), Одегард (од 111. Елјунуси), Берге, Хенриксен (од 46. Норман), Јохансен (од 66. Кинг), Сeрлот, Халанд. Селектор: Ларс Лагербек.

СРБИЈА: Рајковић, Коларов, С. Митровић, Миленковић, Лазовић (од 106. Гаћиновић), Гудељ, Тадић (од 119. Лукић), Нем. Максимовић (од 80. Миливојевић), Ристић, А. Митровић, Ђуричић (од 80. Милинковић-Савић). Селектор: Љубиша Тумбаковић.

Селектор Орлова Љубиша Тумбаковић определио се за тактику 3-5-2.

Његов колега на клупи Викинга одабрао је постаљвку 4-4-2.

Михаило Ристић игра за национални тим први пут од септембра 2016, тада га је под националну заставу звао Славољуб Муслин.

Филип Ђуричић ће имати улогу у шпицу напада, као у време селекторовања СинишеМихајловића.

1. минут: Са десне стране убацио је Тадић, са осам метара пробао је Максимовић главом, лопта прошла три метра поред стативе.

2. минутАјер је ногом шутнуо у главу Тадића на средини и остао некажњен.

5. минут: Сјајна лопта Тадића из прве у простор, на левој страни покупио је Ђуричић, у средини је сам био центарфор Митровић, мирисало је на гол, али је Ђуричић све упропастио, нити је шутирао нити асистирао, лопта је отишла десет метара од гола.

6. минут: Лопта је после неколико одбитака дошла до Лазовића на ивици казненог, испред њега брисан простор, повукао је неколико метара у казнени, са 13 метара је шутирао, у последњи час је уклизао Берге, лопта га је погодила у колено и спречила вођство Орлова, отишла је метар изнад пречке, а голман Јарштајн већ је био на земљи.

17. минут: Са тридесетак метара убацио је Тадић лопту у казнени, утрчао је Ђуричић и изналета пробао главом са 12 метара, али је шутирао право у голмана.

19. минут: Убацио је Тадић с десне стране на седам метара, пробао је главом Митровић, сјајно је одбранио Јарштајн, али је судија зауставио акцију, јер је нападач Орлова одгурнуо ривала у покушају да си створи што бољу позицију за шут.

25. минутЛазовић је убацио са леве стране, Митровић је на седам метара пробао главом убацивпши се испред ривала, није био прецизан.

26. минутЂуричић је дошао до петерца, пробао је да заврне у петерац, тамо се није најбоље снашао Митровић, па је Јарштајн лако ухватио лопту.

32. минут: Корнер за Норвешку са десне стране, прва добра прилика за Викинге, и то каква, утекао је Халанд Гудељу, са седам метара по средини шутирао главом у ћошак, бацио се уз стативу Максимовић и спасио да лопта не уђе у гол, потом је и Коларов са метра додатно интервенисао и лопту послао у корнер.

35. минут: Умало одмах да стигне “казна” Норвежане. пресликана акција из петог минута, Тадић из прве у простор за Ђуричића који пробија по страни, само сада сјајно асистира ка Митровићу на ивицу петерца одакле из зицер позиције напада Орлова лопту лансира изнад пречке и још док је био у паду хвата се за главу, као и селектор ТУмбаковић крај клупе.

44. минутХаланд је центрирао са стране, утрчао је Серлот и на седам метара био највиши у скоку, на срећу Рајковић је парадом одлично одбранио.

46. минут: Ушао је Норман уместо Хенриксена.

47. минутНорман је добио жути картон, промашио је лопту али не и Ђуричића.

55. минутЛазовић је убацио лопту у казнени са стране, остао је на шест метара у срцу заборављен Ђуричић, примио је лопту, окренуо се, Јарштајн је већ био матиран, али га је нападач орлова погодио у руку. Зицер је пропуштен.

57. минут: Поново са десне стране центрира Лазовић, на шест метара још једном у скоку највиши Митровић, али је његов ударац главом блоком успорио штопер Викинга, па је голман без много муке ухватио лопту.

60. минутРистић је нагазио бека ривала Елабделауија и добио жути картон.

66. минут: Повредио се капитен домаћих Јохансен, заменио га је Џошуа Кинг.

72. минут: Одличан шут Коларова са 35 метара у малу мрежу, опружио се Јарштајн и одбранио, скренуо је лопту у корнер.

74. минутЛазовић је петљао код казненог уз десну аут линију, изгубио је лопту, Кинг је шутирао искоса, Рајковић је некако избоксовао лопту, није хтео да је хвата јер је клизава од кише.

80. минутМиливојевић и Милинковић-Савић су прве измене Орлова, ушли су уместо Максимовића и Ђуричића.

82. минут: Све се наредних неколико секунди одвијало око играча Лација. Фаулиран је на 35 метара од гола с леђа. Лопту је узео Тадић, убацио је на другу стативу, тамо се бацио Александар Митровић и у лету вратио лопту у средину на три метра где је сам као дух био Сергеј Милинковић-Савић, само је поставио ногу и лопту ћушнуо у небрањену мрежу – 0:1. То је његов првенац у дресу Србије.

87. минут: Још једна набачена лопта и покушај главом Митровића, али је Јарштајнодбранио.

88. минутНорман је на двадесетак метара по средини гола добио лопту, чувао га је Миливојевић, када је Норвежанин кренуо у десну страну одустао је Лука од праћења, препустио га је Гудељу, који је држао руке иза леђа да не скриви пенал, уследио је одличан шут по дијагонали, погодио је малу мрежу – 1:1.

90+4. минутМиливојевић је на пола терена покосио Серлота и добио жути картон.

91. минутШтрандберг је заменио повређеног Региниусена.

94. минут: Прилика за Норвешку, на срећу Рајковић је до лопте у петерцу стигао пре Халанда, који га је фаулирао.

101. минут: Напад по десној страни, одложена лопта за Лазовића у налету, дошао је до капице петерца, а онда шутирао у супротан угао, погодио је стативу, Норвежани су лоше избили лопту, дошла је до Тадића код пеналтика, из окрета је шутирао у ћошак, голман је сјајно одбранио.

102. минут: Контра Орлова, кроз средину је вукао Митровић, одложио је лопту десно за Лазовића, утрчао је у казнени, могао да шутира али је заврнуо повратну у средину, окренут леђима је на седам метара примио Тадић, чинило се да ће опет све да пропадне због петљања и оклевања, али је Тадић бро одложио лопту на даљу стативу, два метра био је удаљен од гола Милинковић-Савић, сви су очекивали шут, па и голман, а Сергеј је подбо лопту и ухватио га на контра нози, лобовао га је, као и штопера, на гол линији – 1:2.

106. минутЛазовића је заменио (од 106. .

108. минут: Норвежани су на ивици свог казненог играли руком. Са 17 метара одлично је уз стативу гађао капитен Коларов, али је још боље одбранио Јарштајн.

118. минутТадић је тражио измену. Одуговлачио је прилиском изласка са терена и добио жути картон. заменио га је Лукић.

Спортски Журнал

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »