Фудбалери Србије су се победом против Норвешке у Ослу пласирали у финале баража за пласман на Европско првенство.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је данас да је еуфорија после победе над Норвешком нестала на првом наредном тренингу и додао да припрема за финале баража за пласма на Европско првенство почиње утакмицом против Мађарске.

– Направили смо један корак ка остварењу циља, то је само један мали корак. Еуфорија је завршена јуче кад смо одрадили први тренинг после Осла – рекао је Тумбаковић на онлајн конференцији за новинаре.

Фудбалери Србије су се победом против Норвешке у Ослу пласирали у финале баража за пласман на Европско првенство, а пре тог меча против Шкотске изабранике ЉубишеТумбаковића очекују дуелу у Лиги нација. Први је сутра против Мађарске.

– Биће промена у тиму, међутим, ми смо ипак репрезентација где не постоје главни играчи и не постоје играчи из другог плана, постоје репрезентативци Србије и практично сутрашњом утакмицом и утакмицом у среду почињемо припрему за оно што нам је овог момента најбитније, а то је финале баража 12. новембра – рекао је Тумбаковић.

Упитан чему приписује једну од најбољих игара репрезентације у последње време – мотивацији, важности утакмице или доброј припреми, Тумбаковић је одговорио да једно без другог не иде.

– Од рада скаутинг службе, па до саме припреме утакмице, мотивације појединаца, па целе групе и једног условно ината јер су нас практично пустили низ воду. Дошли смо до максимума кад су у питању жеља и хтење, ангажовање и амбиција, до велике концентрације свих играча на крајњи циљ. Када све то сублимирамо, направимо резултат – рекао је селектор Србије.

На питање да прокоментарише то што је репрезентацију пред меч у Ослу део јавности већ прежалио, а њега део медија већ сменио, Тумбаковић је рекао:

– Мислим да је питање депласирано, нећу ни да одговарам на то.

Говорећи о селекцији Мађарске, Тумбаковић је рекао да је реч о доброј екипи која расте из године у годину.

– Очекујем добру утакмицу јер обе екипе улазе у ово такмичење са великом дозом одговорности, али и растерећени јер смо полуфинале баража прошли. Мислим да ће бити добра утакмица.

Утакмица између Србије и Мађарске у трећем колу Лиге нација игра се сутра од 20.45 на стадиону “Рајко Митић”.

Спортски Журнал

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »