„Концепцијски, у првом полувремену нисам погрешио, али нисам ништа ни направио“, каже наш селектор.

Дошло се до половине такмичења у Лиги нација, Србија још ниједну победу нема. На мршава издања против Русије и Москви и Турске у Београду надовезала се врло лоша партија са Мађарском, после три кола треће групе Б дивизије Орлови су на дну табеле.
Што и није толика мука колико сазнање да су одиграли скромну утакмицу само три дана после блиставих 120 минута у Норвешкој. Руку на срце, у драстично измењеном саставу. Они који су заменили стартере са Улевал стадиона нису оправдали очекивања, питање је и да ли ће добити позив за наредно окупљање.

Чак је и селектор Љубиша Тумбаковић наговестио да ће бити резова.
„Има више разлога поразу. Приоритет је била утакмица у Ослу, у о вом циклусу она нам је била најважнија, увела нас је у финале баража. Концентрација енергије, жеље, хтења и емоција била је усмерена на групу играча која је изнела сусрет са Норвешком. У првом полувремену играо је другачији састав, покушали смо концепцијски да остваримо бољи резултат, али није било воље и хтења. У наставку смо покушали ситхијски да дођемо до резултата, а то је немогуће. То озбиљне екипе не раде. Хтели су момци стихијски да дођу до гола, што је велика грешка. Из такве утакмице се направи додатна селекција. Имали смо 32 играча на окупљању, тако да се закључак сам намеће“, рекао је Љубиша Тумбаковић после пораза 0:1.

Може бити да највише боли што су наши северни суседи на стадиону „Рајко Митић“ до бодова дошли тако што смо им поконили гол, низом грешака у последњој трећини терена.

„Концепцијски, у првом полувремену нисам погрешио, али нисам ништа ни направио. То једна репрезентација не може да прихвати. Није било неке игре, није екипа могла да подигне играча, требало је сами да се наметну. Сигурно ће на наредном окупљању бити далеко мањи број играча него сад“.

Већ у среду наш државни тим гостује у Истанбулу, да бар покуша да поправи утисак, преда фењер Турцима.

„Није пријатно бити последњи, али наш приоритет је бараж и пласман на ЕП. Велика је разлика у односу и квалитету игре у Ослу против бољег противника него што је Мађарска. Са доста ствари могу да будем незадовољан, али последњим местом нисам посебно забринут. Што се тиче овог меча, нити су ме Мађари изненадили, нити смо их потценили. Ово није била права репрезентација Србије, нити је била ни права селекција Мађарске, играла је и она са комбинованим тимом, мада квалитетним. Да смо морали боље – морали смо“, додао је Љубиша Тумбаковић, селектор Србије.

моззартспорт

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »