Још једно тумбање и онда, надамо се, од новембра фиксирана прва постава репрезентације Србије.


Орлови ће данас играти против Турске у Истанбулу (20.45) у утакмици 4. кола Лиге нација, а тај дуел може се комотно назвати борбом за опстанак. Тим који изгуби, направиће велики корак ка амбису, ка нижег рангу.


Ако је судити по речима Љубише Тумбаковића, који је и пре меча са Мађарима рекао да је апсолутни приоритет финале баража са Шкотском 12. новембра и да је сав фокус ка томе, делује као да је ово издање Лиге нација, у неку руку, пуштено низ воду. Отуд следи још једна постава Орлова са бројним променама.


Пут Турске нису ни кренули Тадић, Миливојевић, Павловић, Грујић, Катаи, Зђелар, Вељковић, па је и избор селектора сужен.
С обзиром на најављени нови сет промена, очекује се да се на гол врати Марко Дмитровић. Био је до овог окупљања први голман репрезентације, а онда је за меч са Норвешком избор пао на Предрага Рајковића, који је на том месту остао и за Мађарску.


У стартних 11 враћа се Александар Коларов, који је у недељу одрадио казну због црвеног картона добијеног против Турске у 2. колу Лиге нација. Проблематике је око преостала два штоперска места. И Никола Миленковић и Стефан Митровић су одиграли обе претходне утакмице и један ће морати да споји и трећу, пошто је једина преостала алтернатива Никола Мараш. Централни дефанзивац Алмерије ће дебитовати за А селекцију у Истанбулу, питање је само да ли ће добити шансу од старта или ће током утакмице истрчати на терен.

Биће као у Ослу Дарко Лазовић на десној, а Михаило Ристић на левој страни. Крилни бек на десном боку, Лазовић, одушевио је партијом против Норвешке и сви се надају да ће тако и наставити, јер би био озбиљан адут Орловима пред долазак Шкотске.
У средини терена прилику би требало да добију м

лађе снаге. Немања Гудељ да добије предах, док би испред одбране деловали Немања Максимовић и Саша Лукић. Лаки на ногама, покретљиви, да видимо како ће деловати у пару.
За креацију напада биће задужени Сергеј Милинковић Савић и Филип Ђуричић, који су добили поштеде за меч са Мађарском, али сада би требало да заиграју од старта. Обојица пуна самопоуздања, обојица су одиграла сјајно у Ослу и требало би да буду велика опасност по врло квалитетни тим Турске.


И ударна игла у нападу – Александар Митровић. И он је с трибина гледао издање против Мађарске, у којем Србија није дошла до гола. Имаће голгетер српске репрезентације прилику за поправни против Турске, пошто је у Београду пропустио колосалну шансу да донесе можда и победу, с обзиром на коначни резултат (0:0).


С обзиром на то да је Душан Влаховић добио опште похвале за наступ у недељу, очекује се да који минут добије и у Истанбулу.


Према томе, очекивани тим Србије за меч са Турском чине: Дмитровић – Мараш, С. Митровић, Коларов – Лазовић, Лукић, Максимовић, Ристић – Милинковић-Савић, Ђуричић – А. Митровић.

моззартспорт

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »