fbpx

Фудбалски савез Србије и селектор Љубиша Тумбаковић очекују све играче на окупљању пред утакмицу деценије, са Шкотском, заказану за четвртак, 12. новембар!

Из Италије није стигла ниједна званична информација о забрани путовања у нашу земљу. Чак ни италијански клубови нису потврдили да су стопирали доласке српских репрезентативаца на круцијално важан меч са Шкотима. Отуда, нема никаквог става о најави да би српски тим могао у четвртак да заигра без Сергеја Милинковић-Савића, Николе Миленковића, Душана Влаховића и Александра Коларова.

Италијани, цитирају препоруку ФИФА да у случају тежих ситуација, каква је тренутно на „чизми“, нашој земљи, али и читавој Европи, клубови имају дозволу да стопирају кретање фудбалера. Одлука нема законску тежину, међутим, препоруке светске куће фудбала често су документ, који заинтересованим странама остављају више простора за реакцију. Јувентус се већ позвао на ФИФА и стопирао пут Паула Дибале у Буенос Аирес

Протокол УЕФА, у исто време, заражене фудбалере третира као повређене и даје предност игрању фудбала и организацији такмичења и у време пандемије. Документ, усвојен у јулу ове године, иде у корист нашем тиму…

Остаје ипак простор и за реакцију локалних здравствених власти. ФСС има аргументе у својим рукама и, како смо добили уверавање, заштитиће интересе у случају званичне забране појединим репрезентативцима да дођу у Београд.

Курир спорт / Спорт клуб

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Translate »